Hyvän mielen Joulupuu-lahjakeräys oululaisille lapsille ja nuorille on jälleen käynnissä

Joulupuu-keräyksen tavoitteena on kerätä lastensuojelun sekä lapsi- ja perhepalveluiden piiriin kuuluville alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille vähintään yksi lahja jouluksi. Kuva: Vuolle

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Maanantaina 20. marraskuuta on jälleen aloitettu lasten ja nuorten hyväksi järjestettävä Joulupuu-keräys. Oulun alueella keräyksen järjestää jo toista vuotta Vuolle Setlementti ry yhteistyössä Pohteen pohjoisen lastensuojelualueen kanssa.

Viime jouluna yli 55 600 lahjapakettia ja lähes 378 000 euroa lahjoituksia lapsille ja nuorille kerännyt Joulupuu-keräys järjestetään tänäkin vuonna ympäri Suomen. Oulun alueella keräyksen järjestää jo toista vuotta Vuolle Setlementti ry yhteistyössä Pohteen pohjoisen lastensuojelualueen kanssa. Keräyksen valtakunnallinen järjestäjä ja koordinoija on Joulupuu ry.

Joulupuu-keräyksen tavoitteena on kerätä lastensuojelun sekä lapsi- ja perhepalveluiden piiriin kuuluville alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille vähintään yksi lahja jouluksi. Lahjat kerätään eri yhteistyökumppaneiden, kuten mukana olevien yritysten kautta ja toimitetaan jaettavaksi eteenpäin suoraan avun piirissä oleville lapsille ja nuorille.

Eriarvoisuutta vähemmäksi

Viime vuonna joulupuukeräyksen kautta saatiin toimitettua 2000 joululahjaa alueen lapsille ja nuorille.

”Elinkustannusten nousun vuoksi keräyksen merkitys on korostunut vuosi vuodelta yhä enemmän. Joulu on esillä joka puolella ja siitä ulkopuolelle jääminen voi olla vahva syrjäyttävä kokemus. Tänä vuonna kunnianhimoisena tavoitteenamme on kaksinkertaistaa lahjojen määrä”, Oulun Joulupuu keräyksen vastuuhenkilö Tuija Hyppönen Vuolteelta kertoo.

Joulupuu haluaa olla vähentämässä eriarvoisuutta, sillä jokainen lapsi ja nuori ansaitsee joululahjan. Lahjoja kerätään Oulussa tänä vuonna 10. joulukuuta asti.

Keräykseen voi osallistua tuomalla käyttämättömän lahjan paketoituna ja kortilla varustettuna keräyspisteille, jotka sijaitsevat Oulun alueella. Pakettikeräyksen lisäksi osallistua voi myös sähköisesti eJoulupuun kautta, jonka keräysaika kestää 26. joulukuuta asti.

Katso Oulun keräyspisteet: https://oulu.joulupuu.org/