Hyväntekeväisyyslento Saksasta Oulun kautta Lappiin vei lapset Joulupukin juttusille

Joukko Frankfurtin ja Münchenin lastenkotilapsia sai kokea joulun taikaa Oulun seudulla ja Rovaniemellä. Kuvat: Lufthansa/Philipp Weber, Juuso Rönnholm, Mostphotos

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lufthansa lennätti peräti parisataa lasta huoltajineen Oulun kautta Rovaniemelle joulupukin luo. Täkäläinen talven ihmemaa oli vieraille täysin uusi elämys. Retki sisälsi hauskoja talvipuuhia sekä yhdessäoloa Oulun seudulla ja Rovaniemellä.

Lento saapui 17. joulukuuta Frankfurtista Ouluun. Lapsille varta vasten rakennettuun, monipuoliseen ohjelmaan kuului yöpyminen sekä jouluista toimintaa Oulussa, ennen kuin matka jatkui Rovaniemelle.

”Joulu on ystävällisyyden aikaa, jolloin on aika katsoa taaksepäin ja olla kiitollinen siitä, mitä meillä on. Tiedämme olevamme uskomattoman onnekkaita, kun voimme lennättää ihmisiä ympäri maailmaa. Kaikki eivät ole riittävän hyväosaisia kokeakseen sitä. Ajatellessamme yhteiskunnan haavoittuvimpia ihmisiä – lapsia, joilla ei ole vanhempia tai joilla on vaikea perhetausta – halusimme saada hymyn pienille kasvoille saattamalla ihmiset ja kulttuurit yhteen Joulupukin kanssa”, sanoo Patrick Borg Hedley, Deutsche Lufthansa AG:n Suomen ja Baltian maiden myyntijohtaja.

Kansainväliset yhteydet tärkeitä Oululle

BusinessOulu tuki vierailua Oulussa tarjoten asiantuntija-apua sekä osallistuen vierailun järjestelyihin yhdessä VisitOulun kanssa.

”Olemme iloisia, että Oulu sai olla mukana ja tukea tällaista toimintaa. Teimme lapsille mahdolliseksi ikimuistoisen matkan Pohjois-Suomeen ja samalla saimme esitellä Oulun seutua kohteena”, toteaa BusinessOulun johtaja Juha Ala-Mursula.

”Saksalaiset ovat hyvin tärkeä vierailijaryhmä Oulun seudulla ja on hienoa, että voimme tarjota joulutunnelmaa ja pienen maistiaisen alueen ikimuistoisista elämyksistä yhteistyössä Lufthansan kanssa”, kuvailee Oulun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari.

Saavutettavuus on Oulun seudulle tärkeää monin tavoin. Työtä alueen tunnettavuuden, saavutettavuuden ja suorien lentoyhteyksien parantamiseksi tehdään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kansainväliset yhteydet ovat tärkeitä Oulun seudun vetovoiman, oululaisten ihmisten matkustusmahdollisuuksien, yritysten toimintaedellytysten ja seudun matkailun kehittämisen kannalta.