Hupisaarten kesäteatteri tarjoaa tänä kesänä ennätyksellisesti noin sata esitystä

Hupisaaren ohjelmistossa on huomioitu eri ikäryhmät. Lapsia kiinnostavia esityksiä ovat ainakin Adalmiinan helmi, Hurjan hauska autokirja ja Karhuherra Paddington. Kuvat: Sanna Krook

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Petteri Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hupisaarten kesäteatterin kaudesta odotetaan vilkkaampaa kuin koskaan ennen. Tarjolla on niin oululaisia kuin matkailijoitakin hemmotteleva, monipuolinen ohjelmisto, joka sisältää teatteria, konsertteja, musiikkinäytelmiä, stand up -komiikkaa ja yhteislaulua. Suuret mullistukset uudisrakennuksineen kokenut kesäteatteri on nyt paremmassa iskussa kuin koskaan.

”Tänä vuonna kesäteatterille on tulossa noin sata esitystä. Ennen koronaa esityksiä oli noin 60”, kertoo suunnittelija Satu Kiipeli Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluista.

Kesäteatterin kausi on lähtenyt käyntiin Oulun Ylioppilasteatterin esityksellä Adalmiinan helmi. Sakari Topeliuksen klassikkosadun modernisoitua versiota voi käydä katsomassa kesäkuun puoliväliin saakka. Ikäsuositus esitykselle on kuudesta vuodesta eteenpäin.

Teatteri Akseli Klonkilta on kaksi esitystä: Mauri Kunnaksen kirjoittama Hurjan hauska autokirja lapsille ja lapsenmielisille sekä Toiset meistä -musiikkinäytelmä aikuisempaan makuun. Rio Liveltä on tulossa Kolmas pyörä -musiikkikomedia, jossa nähdään muun muassa Oulun oma poika Ernest Lawson. Lisäksi kesän aikana nähdään Lailan tähtihetket -musiikkinäytelmä, Teatteri Neliapilan Typpitehtaan varjossa sekä esitys Kranniteatterilta.

”Näistä erityisesti koko perheen esityksiä ovat Oulun Ylioppilasteatterin Adalmiinan helmi sekä Akseli Klonkin Hurjan hauska autokirja. Oulu Sinfonialla on yleensä ollut myös lapsille suunnattu konsertti elokuussa”, Kiipeli kertoo.

Musiikkia, naurua ja yhteislaulua

Musiikkitarjonnasta Hupisaarilla vastaavat tänä kesänä muun muassa Oulu Allstars Big Band, Oulu Sinfonia ja Elojazz. Aivan ensimmäisenä laulua ja musiikkia on kuitenkin luvassa maksuttomassa ja kaikille avoimessa yhteislaulutilaisuudessa 8. kesäkuuta kello 13. Yhteislaulutilaisuuden järjestää Oulun Eläkkeensaajat ry. Toinen yhteislaulutilaisuus pidetään 19. heinäkuuta kello 13.

Hupisaarten kesäteatterille odotetaan ennätyksellistä kävijämäärää tänä kesänä. Kuva viime vuoden Elojazzeilta.

Oulu Allstars Big Band musisoi jazz- ja blues-hengessä Samuli Putron kanssa 17.–19. kesäkuuta. Elojazz vietetään perinteisesti elokuussa, tänä vuonna 4.–6. päivä. Ohjelmisto tarkentuu myöhemmin.

Oulu Sinfonia käy Hupisaarilla elokuussa kahdesti. Ilmaiskonserttien illassa 11. elokuuta Karhuherra Paddingtonin My First Concert ilahduttaa perheen pienimpiä kello 17, Roaring Twenties eli 1920-luvun jazzahtavaa musiikkia on luvassa kello 19 ja elokuun illan päättää kepeillä klassikoilla Evening Chill kello 22 alkaen. Erikoiskonserttina tarjoillaan vielä 25. elokuuta Flyover Symphony yhdessä Stratovarius-yhtyeestäkin tutun Lauri Porran kanssa. Konsertista odotetaan kokonaisvaltaista elämystä upeine visualisointeineen myöhäiskesän illassa.

Taattua nauruhermojen kutkusta on luvassa Remakka stand upin Kesäpojat- kiertueella, joka pysähtyy Hupisaarille tiistaina 19. heinäkuuta kello 18 ja 21. Lavalla nähdään tuolloin Iikka Kivi, Teemu Vesterinen, Tommi Ylimäinen ja Saku Torssonen. Tapahtuma on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille.

Loppukesän osalta osa ohjelmistosta on vielä julkaisematta, mutta luvassa on alustavien tietojen mukaan niin kuorolaulua kuin astetta raskaampaakin musiikkia.

”Kannattaa tulla paikan päälle. Ohjelmistosta löytyy varmasti jokaiselle jotain mieluista. Ja paikka on upea!” kertoo Satu Kiipeli.

Hupisaarten teatterin ohjelmisto on kokonaisuudessa luettavissa sivulta www.ouka.fi/hupisaarten-teatteri.

Hupisaarten kesäteatteri

  • Tarjoaa monipuolista esittävää taidetta niin oululaisille kuin matkailijoillekin.
  • Tavoitteena on antaa mahdollisimman usealle toimijalle mahdollisuus toteuttaa esityksensä, konserttinsa tai tapahtumansa teatterilla.
  • Teatterin uudisrakennuksesta pidettiin arkkitehtuurikilpailu 2013. Jatkokehitykseen valittiin Janne Laukan ja Tuomas Niemelän ”Arborea”.
  • Erilaisiin käyttötarkoituksiin muunneltava uudisrakennus otettiin käyttöön 2019.
  • Rakentamisen kokonaisurakasta vastasi Rakennusliike Manninen Oy. Rakennuttajana toimi Oulun Tilakeskus -liikelaitos. Uudisrakennus maksoi 1,7 miljoonaa euroa.
  • Kuluvana kesänä toimijoita teatterilla on 13. Ennen uudistusta teatterilla oli pääsääntöisesti vain yksi toimija.

Lue myös