Höyhtyän ostarin joulubulevardi avataan laulaen – alueen toimijat haluavat tarjota valoa ja iloa pimeyteen

Oulun kaupunki on tänä vuonna lahjoittanut joulukuusen Höyhtyän ostoskeskuksen joulubulevardille. Avajaisia juhlitaan kauneimpien joululaulujen säestyksellä. Kuva: Canva

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Höyhtyän Kulttuuriyhdistys, ostoskeskuksen toimijat sekä Karjasillan seurakunta järjestävät koko perheen joulunavaustapahtuman lauantaina 25. marraskuuta klo 13.00 alkaen Höyhtyän ostarin alueella. Ohjelmaa on luvassa koko päiväksi sekä makkara- ja glögitarjoilu.

Höyhtyän ostoskeskuksen toimijat ovat yhdistäneet luovat voimansa yhdessä Karjasillan seurakunnan kanssa. Yhteistyöstä on versonut koko perheen tapahtuma, jossa juhlistetaan alkavaa joulunaikaa tunnelmoimalla kauneimpia joululauluja, kisaillen sekä nauttien Madetojan musiikkilukion tiernapoikaesityksestä. Tapahtuman kruunaan ostoskeskuksen jouluvalojen sytytys klo 17.00.

Alkusysäyksen tapahtumalle antoivat Höyhtyän Kulttuuriyhdistyksen jäsenet Pasi Laitio, Aleksi Kauhanen sekä Mikko Alanne.

”Ajatus on lähtenyt liikkeelle siitä, että halusimme saada pimeyden keskelle valoa. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa ja osallistujia on ollut aina runsaasti”, Bar Lumon yrittäjänä toimiva Laitio kertoo.

”Olemme todella iloisia, että saimme nyt Karjasillan seurakunnan mukaan vetämään tilaisuuden alkuun kauneimpia joululauluja. Paikan päällä on heidän puolestaan lauluvihot ja tietysti myös säestäjät”, hän lisää.

Vahvaa yhteistyötä

Höyhtyän ostarilla on puhallettu yhteen hiileen ennenkin erilaisten tapahtumien yhteydessä, joista yhtenä suurimpana voidaan pitää suosittua OstariFestaria. Tälläkin kertaa mukana ovat Lintulammen asukasyhdistys, Bar Lumo, Kooma, Höyhtyän Sale sekä Powergrip.

”Olemme paljon tekemissä keskenämme. Ostariyhteisöt meinaavat olla vähän semmoinen kuoleva kansanperinne, mutta täällä Höyhtyällä toiminta on edelleen hyvin virkeää”, Laitio sanoo.

Tänä vuonna myös Oulun kaupunki on osallistunut joulubulevardin koristamiseen.

”Olemme aikaisemmin hakeneet joulukuusen itse, mutta nyt saimme sen lahjoituksena kaupungilta. Se, yhdessä muiden valojen kanssa, koristavat ostaria koko joulukuun ajan”, Laitio iloitsee.

Laitio kertoo tapahtuman houkutelleen edellisinä vuosina paljon alueen asukkaita, mutta toivottaa kaikki tervetulleiksi myös muualta päin Oulua.

”Päivällä on koko perheen ohjelmaa, muun muassa frisbeegolfkisa lapsille, ja illalla juhlitaan aikuisten kesken Bar Lumossa Höyhtyän Kulttuuriyhdistyksen pikkujouluissa, jossa on sitten luvassa jamit ja pakkasdisko”, Laitio kertoo.

 

Lue myös