Hämähäkkimies Ranskasta vei ilmakitaramestaruuden

Guitarantula eli Kirill Blumenkrants on uusi maailmanmestari. Kuvat: Pasi Rytinki

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Jo lähes oululaistunut seremoniamestari Justin ”Nordic Thunder” Howard kehui pitkän MM-kokemuksensa nojalla, että tämänvuotisen ilmakitarafinaalin yleisö oli kaikkien aikojen parhaasta päästä. Kolmen vuoden koronatauon jälkeen kisaa olikin selvästi kaivattu, varsinkin kun kisan olemukseen keskeisesti kuuluva maailmanrauha on ollut kovalla koetuksella viime kuukausina.

Mustien hevosten karsinnan kautta finaaliin päässeet oululaiset Aapo Rautio (The Angus) ja Hilkka Haaga (Gore Kitty) esiintyivät edukseen, mutta eivät selvinneet kahdeksan parhaan joukkoon toiselle kierrokselle. 18 finalistin joukosta kahdeksan parasta pääsi jatkoon.

Aapo Rautio ei tällä kertaa selviytynyt toiselle kierrokselle.

Ensimmäisen kierroksen vapaaohjelman jälkeen ranskalaisilla oli kisassa kolmoisjohto. Ranskan kansallinen mestari Lady Attila (Apolline Andreys) oli kärjessä, ja perässä seurasivat French Kiss (Frederic Reau) sekä mustien hevosten karsinnan kautta finaaliin selviytynyt vuoden 2015 maailmanmestari Guitarantula (Kirill Blumenkrants).

Slim eli kenialainen Charles Kariuki Ndung’u oli kisan historian ensimmäinen afrikkalaisedustaja. Hän oli matkustanut 60 tuntia päästääkseen Ouluun.

Toisen kierroksen pakollisena biisinä kuultiin Måneskin-yhtyeen euroviisuvoittokappaletta Zitti E Buoni. Pisteenlaskun uutuutena oli, että toisen kierroksen tuomaripisteitä ei paljastettu kilpailijoille ja yleisölle heti esityksen jälkeen.

Guitarantula nousi mestaruuteen toisen kierroksen esityksellään.

Lopulta selvisi, että hämäkkimäisin liikkein lavalle tullut Guitarantula nappasi koko kisan voiton. French Kiss nousi toiseksi ohi Lady Attilan, joka jakoi lopulta kolmannen sijan Kenian Slimin (Charles Kariuki Ndung’u) ja Australian Jinja Assasinin (Alex Roberts) kanssa.

Perinteiseen tyyliin voittajalle luovutettiin Matti Nevalaisen käsintekemä Flying Finn -kitara, ja ilta päätettiin maailmanrauhan merkeissä Neil Youngin Rockin’ in the Free World -kappaleen yhteissoittoon.

Rockin’ in the Free World! Etualalla mestari Guitarantula (vas.) ja toiseksi tullut French Kiss.

Lue myös