Frozen People -festivaali etsii innovaatiota metsäkampanjaan – päästöjä vähentävä haku avoinna maaliskuuhun saakka

Myös viime vuonna festivaalikävijät polkivat sähköä hyvään tarpeeseen. Kuva: Sanna Krook

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulu Urban Culturen kumppanina toimiva Luonnonperintösäätiö käyttää lahjoituksen myöhemmin ilmoitettavan metsäalueen ostoon ja suojeluun.

”Idea lähti lentojen kompensoimisesta, koska haluamme tuoda myös kansainvälisiä artisteja tapahtumaan. Vaikka kuinka haluaisi vähentää päästöjä, niin pidempien matkojen osalta ei oikein jää muuta mahdollisuutta kuin kompensaatio. Yhdistykselle on tärkeää hoitaa kompensaatio 100 prosenttisen luotettavalla tavalla ja siksi haluamme tehdä yhteistyötä juuri Luonnonperintösäätiön kanssa”, sanoo Oulu Urban Culturen toiminnanjohtaja Heikki Myllylahti.   

”Tästä on hyvä jatkaa OUC:n oman ympäristöohjelman tekemistä ja samalla heittää haaste muillekin kulttuuritapahtumille osallistua metsiensuojeluun”, hän lisää. 

Elektronisen musiikin ja pohjoisen taiteen festivaali Frozen People järjestetään Nallikarin merenjäällä lauantaina 4. maaliskuuta. Tapahtuma hakee innovaatiota, jonka avulla varainkeruukampanja herättää huomion tapahtuma-alueella ja tekee lahjoittamisen mahdollisimman helpoksi.

Tavoitteena on löytää sään kestävä kevyt toteutus, joka ei välttämättä vaadi verkkovirtaa ja on uudelleen käytettävissä myös muiden tapahtumien yhteydessä.

Auta Bättre Folkia kierrättämään 

Heinäkuussa Hailuodossa järjestettävä Bättre Folk tuskailee, millä viisasten kivellä lajittelusta tehtäisiin helppoa, hauskaa ja kannustavaa niin yleisölle kuin festivaalin henkilökunnallekin. Festivaalilla syntyy energiajätettä, biojätettä, kartonkijätettä sekä lasipullo- ja tölkkijätettä, jonka kierrättämisessä ja lajittelussa on haasteita. Lisäksi tulisi estää viinilasien ja muovituoppien päätyminen muiden jätteiden sekaan.

Tapahtumien ympäristökuormitusta vähentäviä innovaatiota voi ehdottaa myös mustana hevosena jollekin muulle pohjoispohjalaiselle festivaalille, joka järjestetään ennen heinäkuun loppua 2023.

Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen innovaatiohaku tapahtumien kestävyyden lisäämiseksi on avoinna vielä maaliskuun loppuun saakka. Innovaattori tai innovaatio-organisaatio voi saada 1000–10000 euroa innovaation toteuttamiseen festivaalilla.

Lisätietoja tästä linkistä.