Fiksuunnu videoilla – Lasse Kukkonen ja kumppanit nyt Mun Oulussa!

Kyykkää Kärppä-kapteenin seurassa! Academia Karanterium -videosarja vie katsojat sivistymään lukioystävällisellä ympäristötwistillä.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Annu Maarit Höttönen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Mun Oulu sai käyttöönsä hankkeen uudet Academia Karanterium -videot, joissa viisi taituria syventää katsojat omien erikoisalojensa syövereihin.

Maanantaisin kyykistytään Kärppä-Lasse Kukkosen kanssa jumppaamaan ja tiistaisin kansainvälisesti meritoitunut lääketieteen historioitsija Markku Hokkanen tuo humanistin näkökulman kriisiaikaan ja epidemioiden historiaan.

Keskiviikkoisin koomikko Iikka Kivi luo ilahduttavan katsauksen lintujen kevätmuuttoon ja torstaisin kirjallisuuden lehtori Kaisu Mäki pitää videolla kirjapiiriä maineikkaasta Äänetön kevät -teoksesta. Lyhyitä video-oppitunteja siis ilmastotwistillä!

Arkipäivien päätteeksi perjantaisin kupletin kuningas Jukka Takalo vie katsojat kestävien laulujen maailmaan.

Ilmastonmuutoksen sivistystyötä

”Vaikka videot on tarkoitettu opetusmielessä lukiolaisille, on niistä iloa ja hyötyä kaikenikäisille katsojille”, sanoo kestävän tulevaisuuden kehittäjäopettaja Jussi Tomberg, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluista.

Ilmastonmuutos lukioihin -hanke kestää vuoden 2021 heinäkuun loppuun. Projektin tarkoitus on tuuppia vauhtia ilmastotyöhön lukioissa.

”Me kierrämme Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan lukioilla kertomassa, miksi 2020-luvun ekososiaalinen sivistys on tarpeellista. Se on hyvän elämän tavoittelua yhden maapallon rajoissa”, kiteyttää Tomberg.

”Teemme lisäksi Pohjois-Pohjanmaalle opettajista ja opiskelijoista koostuvan ilmastoverkoston, joka aloittaa ja jalkauttaa muutostyötä lukioissa.”

Poikkitieteellinen ote

Hankkeen tavoitteena on myös rakentaa toisen asteen opiskelijoille kursseja, joiden sisältö ohjaa vaikuttamaan oman ja ympäristön asenteisiin ja kulutustottumuksiin. Tarkoitus on lähestyä ilmastonmuutoksen viheliäistä ongelmaa paitsi luonnontieteellisestä myös yhteiskunnallisesta, kulttuurillisesta, psykologisesta, historiallisesta ja taloudellisesta näkökulmasta.

Videoita on tehty kaikkiaan 35 kappaletta, Mun Oulu seuraa sarjaa omalla verkkosivuillaan.

Ensimmäiseksi siis Kärppien kapteeni, lähirähinöitsijä Lasse Kukkosen liikuntatunnilla pistetään etäopiskelun puuduttamat paikat liikkeeseen. Katso video!

Seuraa myös omaehtoisesti videoita tästä linkistä.

Lue myös