Ensi viikolla Oulu täyttyy Ilmakitaran finaalihuumasta – oheisohjelmaa tarjolla koko viikon

Tunnetusti ilmakitaransoiton MM-kisat kiinnostavat ulkomaisia medioita jälleen ensi viikolla. Rotuaarilla finaali nähdään perjantaina 26. elokuuta kello 20 alkaen. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Mun Oulu ja Oulun kaupungin viestintä on mukana myös ilmakitarahumussa somekanaviensa avulla. Kanavilla tullaan näkemään Postikortteja Oulusta -videoita, jotka on suunniteltu Eurovisio-laulukilpailun maaesittelyjen tapaan. Videoilla vilahtaa tuttuja maisemia Nallikarista Toppilansalmeen, ilmakitaristeilla väritettynä.

Katso ensi viikon ohjelma tästä ja liity mukaan ilmakitaravoimiin!

23.8. Elokuvanäytös: Catching Air @45Special, 18.30

Catching Air on hauska sukellus ilmakitaransoiton maailmaan ja sen lämminhenkiseen yhteisöön! Elokuvassa nähdään myös hetkiä Oulusta ja aiemmista finaaleista.

24.8. Airientation, aloitus 14.00

Airientation-päivä on mahtava aloitus ilmakitaraviikolle ja erinomainen tilaisuus tutustua muihin eri puolilta maailmaa saapuviin ilmakitaraperheen jäseniin!

Tänä vuonna Airientationissa on luvassa rennon saunaillan lisäksi kulttuurimelonta/-fatbikeretki Oulujoen suistossa. Matkan varrella päästään karjalaisen kulttuurin alkulähteille kansanmuusikko Emmi Kuittisen itkuvirsiesityksessä, josta voi ammentaa materiaalia vaikka omaan kilpailuesitykseen! Kolmen tunnin retki lähtee Linnansaaresta, kiertää suistossa ja palaa takaisin lähtöpisteeseen. Voit valita, haluatko tehdä kierroksen meloen vai läskipyörällä. Seremoniamestarina melontaretkellä Justin ”Nordic Thunder” Howard.

Voit myös osallistua pelkästään saunailtaan, jolloin iltapäivällä tehdään kävelyretki Hietasaareen ja nähdään itkuvirsiesitys.

25.8. Justin Howard – Carte Blanche @Kulttuuritalo Valve, 15.00

Justin ‘’Nordic Thunder’’ Howard, tunnettu myös Oulun kansan pormestarina ja ilmakitaran todellisena mestarina, on innoissaan Ouluun palaamisesta. Paikkaan, jonka hän mieltää hengelliseksi kodikseen ja jossa hän on harjoittelun myötä oppinut elämään elämäänsä taianomaisesti ja rakastaen.

Carte Blanche -näytöksessä Justin esittelee omia suosikkimusiikkivideoitaan. Tapahtuma on osa Oulun Musiikkivideofestivaalien ohjelmistoa.

25.8. Elokuvanäytös: Catching Air @45Special, 18.30

Catching Air on hauska sukellus ilmakitaransoiton maailmaan ja sen lämminhenkiseen yhteisöön! Elokuvassa nähdään myös hetkiä Oulusta ja aiemmista finaaleista.

25.8. Mustien Hevosten karsinta @45Special, 18.00

Mustien Hevosten karsinnassa mukaan otetaan sekä osakilpailumaiden lähettämiä että sivustomme kautta ilmoittautuneita kilpailijoita, joista osa selvittää tiensä perjantain finaalilavalle. Mustien hevosten karsinta on viimeinen mahdollisuus raivata tiensä Ilmakitaransoiton MM-finaaliin. Railakas ilta tarjoaa sekä yleisölle että osallistujille intensiivistä tunnelmaa ja ennennäkemätöntä ilmakitarointia. Karsintaa juontaa jälleen upea Jani Kortti!

Ovet aukeavat klo 18, Catching air – elokuvanäytös klo 18.30 ja Mustien hevosten karsinta alkaa klo 20. Illanvietto jatkuu 4.30 asti. Kilpailun päätyttyä voit kokeilla legendaarisen Björn Türoquen isännöimää Aireokea!

Karsinnan läpäisseet kilpailijat haastavat kansalliset ilmakitaramestarit ja hallitsevan maailmanmestarin, yhdysvaltalaisen Rob ”The Marquis” Messelin MM-finaalissa.

26.8. Ilmakitaransoiton MM-finaali @Rotuaari, 20.00

Rauhaa ja rakkautta sekä maailmanluokan viihdettä – tätä on Ilmakitaransoiton MM-kisojen finaali!

Ilmakitaravuoden huipennus kokoaa planeetan parhaimmat ilmakitaristit taistoon maailman ilmavimmasta tittelistä. Tänä vuonna finaalissa valitaan maailmanmestari jo 25. kertaa!

MM-finaalin ytimessä ovat lukuisat ilmakitaraperformanssit – yllätysnumeroita ja oheisohjelmaa unohtamatta. Tapahtuman juontaa yhdysvaltalainen ilmakitaralegenda, Justin ”Nordic Thunder” Howard.

Kansalliset ilmakitaramestarit ympäri maailmaa ja edellisen illan Mustien hevosten karsinnasta jatkoon päässeet haastavat hallitsevan maailmanmestarin, yhdysvaltalaisen Rob ”The Marquis” Messelin. Voittaja palkitaan Matti ja Saara Nevalaisen uniikilla, käsintehdyllä Flying Finn -kitaralla.