Ensi perjantain PikiTalkissa mukana Lauri Marjamäki, Riikka Moilanen ja Lauri Salovaara

Lauri Marjamäki, Riikka Moilanen ja Lauri Salovaara keskustelevat lokakuun PikiTalkissa saavuttamattomista unelmista ja toisista mahdollisuuksista.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lokakuun PikiTalkissa perjantaina keskustellaan saavuttamattomista unelmista ja toisista mahdollisuuksista. Kuinka ihminen nousee suurten epäonnistumisten jälkeen taas jaloilleen ja saa voimaa uuden suunnan löytämiselle elämässä? Mitä tapahtuu, kun ei saa haluamaansa ja mihin se vie?

Aiheesta ovat keskustelemassa Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki, Oulaisten kaupunginjohtaja Riikka Moilanen ja yrittäjä, radiopersoona Lauri Salovaara. Lisäksi pop up -keskustelussa ovat näyttelijät Tuula Väänänen ja Pyry Äikää.

”Me kaikki olemme kokeneet epäonnistumisia, jotka ovat hetkellisesti heilauttaneet horisonttia. Pettymyksistä voi kasvaa voimavaroja tai koko elämää varjostavia heikkouksia. On kiinnostavaa kuulla, miten julkisen arvioinnin kohteena olevat puhujamme ovat kokeneet nämä kohdat elämässään ja voimmeko oppia jotakin heidän kokemuksistaan”, Oulun teatterin toimitusjohtaja ja PikiTalkin toinen juontaja Anu-Maarit Moilanen toteaa.

”Menestyminen ei ole rakennettu vain onnistumisista, vaan kyvystä oppia virheistä”, Oulun kaupungin viestintäjohtaja ja PikiTalkin toinen juontaja Mikko Salmi jatkaa.

Kun yksi sana muutti elämän suunnan

Pitkään politiikassa toiminut ja nykyään Oulaisten kaupunginjohtajana työskentelevä Riikka Moilanen tietää, kuinka yksi sana voi muuttaa elämän suunnan. Yhdestä sanasta hän sai kokea nykypolitiikan raadollisuuden. Hän on toiminut kansanedustajana yhden kauden, Oulun kaupunginvaltuutettuna 21 vuotta ja kymmenen vuotta yrittäjänä. Elämään on sisältynyt monenlaista luopumista ja hän kokee, että kaikilla on ollut tarkoituksensa.

Mistä Moilanen on löytänyt voiman taas nousta?

Sankarista sylkykupiksi ja takaisin

Oulun Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki siivitti Kärpät kahteen perättäiseen Suomen mestaruuteen vuosina 2014 ja 2015 sekä CHL-hopealle keväällä 2016. Jääkiekkomaailmaan kuuluvat suuret nousut ja laskut, mistä Marjamäkikin on saanut osansa.

Kärppien menestyksen jälkeen hän nousi suomalaisen jääkiekon seuratuimmalle paikalle Leijonien päävalmentajaksi. Kun Leijonat jäivät kaksissa perättäisissä MM-kisoissa sijoille 4 ja 5, sai Marjamäki kokea ennennäkemättömän ryöpytyksen mediassa, ja häntä haukuttiin jopa maailman huonoimmaksi ihmiseksi. Sittemmin hän valmensi Jokereita hyvällä menestyksellä, minkä jälkeen palasi keväällä 2022 Kärppien päävalmentajaksi. Puolen Suomen joukkueelta odotetaan jälleen menestystä.

Miten ihminen kestää urheilumaailman laskuja ja nousuja?

Monien haasteiden mies

Radio Megassa 90-luvun lopussa Kärppien ja Lipon otteluselostusten parissa radiouransa aloittanut Lauri Salovaara on ihminen, jolla on ollut kauhea tarve saavuttaa asioita. Hän on monien haasteiden mies: Salovaaralla on ollut 500 päivässä miljonääriksi -haaste, painonpudotus- ja liikuntahaaste ja hänet on nähty myös Selviytyjät Suomi -tosi-tv-sarjassa. Tuntuu, että hänelle mikään ei riitä. Miljonääriprojekti opetti Salovaaralle sen, ettei kannata jäädä miettimään liikoja. 

Ovatko kaikki haasteet tehneet hänet onnelliseksi?

Luopuminen voi antaa mahdollisuuksia

PikiTalkin keskustelun innoittajana on Alma Lehmuskallion ohjaama En päässyt Juliaksi, joka käsittelee luopumista, toista mahdollisuutta ja yhteyden löytämisen tarvetta. Illan aikana nähdään otteita tästä prosessissa tehdystä teoksesta, jossa näyttelevät Tuula Väänänen ja Pyry Äikää.

PikiTalk Oulun teatterin Pikisalissa perjantaina 28.10. käynnistyy kello 16 dj Antti K:n musiikilla ja Pikisalin bistron after work -tarjouksilla. Noin tunnin kestävä dialogi alkaa kello 17.

Tilaisuus on maksuton eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. PikiTalk on anniskelun vuoksi kielletty alle 18-vuotiailta.

Tilaisuus striimataan Mun Oulun verkkosivulla ja Facebook-sivulla.