Elokuvateatteri Star oli vuonna 2023 Oulun toiseksi suosituin työsuhde-etuuksien kohde

Itä-Tuirassa sijaitseva elokuvateatteri Star teki viime vuonna liikevaihtoa 1,9 miljoonaa euroa. Star on Oulun viihdepaikkojen kestosuosikkeja. Kuva: Martta Häyrynen.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Markus Raifi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Elokuvateatteri Star sijoittui toiseksi Oulun liikunta- ja kulttuurietuuksien käyttövertailussa. Työsuhde-etuja tarjoavan Edenred Finland Oy:n mukaan yksityisen elokuvateatterin menestys on Suomen mittakaavassa poikkeuksellista.

Suomalaisesta työssäkäyvästä väestöstä 60 prosenttia saa liikunta- ja kulttuurietuuksia työsuhteen kautta. Työsuhde-etuja tarjoavan Edenred Finland Oy:n mukaan Suomessa työsuhde-eduista 75 prosenttia käytetään liikuntapalveluihin. Viihdetapahtumien pääsyliput ovat kuitenkin yleisimpiä kohteita liikunta- ja kulttuurietuuksille.

”Tässä on ollut suuria muutoksia, ja koko ajan kulttuuriala menee parempaan suuntaan”, kertoo elokuvateatteri Starin yrittäjä Kari Kantala.

Starin menestys on kaupunkien välisessä työsuhde-etuuksien vertailussa ainutlaatuista. Muissa suurissa kaupungeissa eivät paikalliset viihdepalvelut yhtä korkealle sijoitu. Myös vertailussa käytettyjen liikunta- ja kulttuurietuuksien määrä on suuri, koska ne muodostavat suurimman osan Suomessa käytetyistä työsuhde-etuuksista, kertoo työelämäasiantuntija Laura Lahtinen.

Oulun viisi käytetyintä virike-etua vuonna 2023 olivat Nallisport, elokuvateatteri Star, Fitclub Finland, Finnkino Plaza ja City Biljard. Vastaavasti koko Suomen viisi yleisintä edun käyttökohdetta olivat Tiketti, Finnkino, Lippupiste, museokortti ja Helsingin uima- ja liikuntahalli UH Mäkelänrinne. Myös hiihtokeskukset olivat yleisiä.

Kantalalle virike-etujen hyödyntäminen heidän yrityksessään on ollut positiivinen yllätys. Etujen käyttö tarkoittaa, että yrityksen tarjontaa ja asiakaspalvelua suositaan.

”Paikallisuus ja hyvä asiakaspalvelu on se meidän juttumme. Nämä perusasiat eivät ole muuttuneet mihinkään”, kommentoi Kantala.

Elokuvateatteri Stariin on tulevina vuosina tulossa laajennuksia. Tarkoituksena on muun muassa rakennuttaa lisäsiipi elokuvasalia varten ja laajentaa parkkipaikkaa.