Elojamit kutsuvat: Armi & Afrikantähti tanssittaa Kipinän toimintakeskuksen väkeä

Tanssiminen ja musiikki innostavat myös erityisryhmiä. Tanssitahdit takaavat Elojameissa Armi & Afrikantähti.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Sirpa Anneli Tarkkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Torstaina noin kymmenen Kipinän toimintakeskuksen asiakasta ohjaajineen suuntaa Nuijamiesten lavalle Elojameihin.

Ohjaaja Helena Ollanketo Kipinän toimintakeskuksesta kiteyttää, että tapahtumalla on tarkoitus tuoda kulttuuria ja hyvää mieltä kehitysvammaisille.

”Meillä on Kipinässä musikaalisia asiakkaita ja etenkin karaokesta innostuneita. Elojameista kysellään vuoden mittaan ja siellä sitten innoissaan tavataan kavereita ja luodaan uusia tuttavuuksia. Järjestämme nämä normaaliuden periaatteella: kehitysvammaistenkin pitää päästä tanssimaan kuten meidän muidenkin”, Ollanketo sanoo. 

Kaupunki yhteistyössä urheiluseurojen kanssa

Aiemmin oli järjestetty tansseja Rantsilassa Hyttikosken lavalla, mutta Ollanketo syttyi Nuijamiesten lavalle, koska se on hyvin ylläpidetty ja sopiva paikka. Nuijamiesten lava on esteetön eli sinne pääsee pyörätuolillakin.

”Ylikiimingit Nuijamiehet-urheiluseura tekee tässä hyväntekeväisyyttä tarjoamalla meille tilat ja luovuttaa lipputuotosta jäävän osuuden Oulun Kehitysvammaisten Tukiyhdistys ry:lle. Koen tärkeänä, että Oulun kaupunki tekee yhteistyötä urheiluseurojen kanssa, sillä heidän kanssaan järjestelyt sujuvat helposti ja luotettavasti”, sanoo Ollanketo.

Mukaan Elojameihin tulee osallistujia Oulun kaupungin asumis- ja päiväpalveluyksiköistä sekä yhdistysten ja yksityisten kehitysvammaisten asumispalvelua järjestävistä paikoista muun muassa Torniosta, Pudasjärveltä, Utajärveltä, Tyrnävältä ja Tupoksesta. 

Ollanketo tietää, että tulossa on ihana kesäilta. Kiiminkijoki virtaa vieressä. Näistä juhlista onkin aiemmin sanottu: ”Siellä on ilo ylimmällään ilman alkoholia.”