E.T. lentää Oulun Sinfonian elokuvakonserttiin Madetojan saliin

E.T. on vuonna 1982 ensi-iltansa saanut Steven Spielbergin ohjaama tieteiselokuva. Oulu Sinfonia soittaa elokuvan hienon musiikin kahdessa konsertissa.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tasan 40 vuotta sitten ohjaaja Steven Spielberg ja säveltäjä John Williams yhdistivät voimansa ja tuloksena syntyi klassikkoelokuva, sukupolvesta toiseen koskettava tieteistarina E.T. The Extra-Terrestrial.

John Towner Williams on yhdysvaltalainen elokuvasäveltäjä, joka kuuluu merkittävimpiin ja tunnetuimpiin nykyisistä elokuvasäveltäjistä. Hän on säveltänyt musiikkia yleensä Spielbergin ohella George Lucasin elokuviin. Elokuva kertoo kauniin tarinan avaruusolennon ja pienen pojan ystävyydestä. Oulu Sinfonian kahdessa konsertissa kapellimestarina toimii Anthony Gabriele.

UMO ja Oulu Sinfonia yhteistyöhön

Laulaja ja säveltäjä, äänikameleontti Theo Bleckmann saapuu torstaina 10. marraskuuta solistiksi konserttiin, jossa Oulu Sinfonia ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät rivinsä suureksi orkesteriksi.

Bleckmann on onnistuneesti tasapainoillut tyylien välillä klassisesta jazziin, ja luonut matkan varrella oman tunnistettavan äänensä. Hän on säveltänyt musiikkia elokuviin ja tv-sarjoihin, laulanut teatterikappaleissa ja musikaaleissa sekä esiintynyt isojen yhtyeiden kanssa. Erikoiskokoonpanon kapellimestarina toimii UMOn pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed PartykaSama konsertti soitetaan Kulttuuritalolla Helsingissä keskiviikkona 9.11. klo 19.00.

Lisätietoja Oulu Sinfoniasta tästä linkistä

 

 

 

 

Lue myös