Blind Channel valmistautuu maailmankiertueeseen: Näin alkaa meidän uran seuraava luku

Blind Channel teki viime vuonna noin 130 keikkaa. Kuva: Natalie Pastakeda lowres

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Blind Chanelin jäsenet lähtevät maaliskuun alussa katsomaan, miltä kevät näyttää eri puolilla maailmaa. Maisemien kuvaamiseen tosin ei jää paljon aikaa, sillä kolmen kuukauden rundiin mahtuu lähes viisikymmentä eri keikkapaikkaa ja kaupunkia.

Aluksi yhtye suuntaa maaliskuussa omille keikoille Skandinaviaan ja sieltä Eurooppaan yhdessä I Prevail -yhtyeen kanssa. Siitä matka jatkuu huhtikuussa Electric Callboyn seurassa ja toukokuun kuusikko viettää laajalti Jenkeissä kiertäen yhdessä Lacuna Coilin matkassa. Kiertuekumppanit ovat metalligenren ykkösnimiä maailmassa.

Blind Channel on työstänyt vasta julkaistua Flatline-biisiä Jenkeissä ja Suomessa yhteistyössä kirjoittajaduo Blynen kanssa, jonka kynän jälki näkyy ja kuuluu myös David Guettan ja Robin Schulzin musiikissa.

Uusin sinkkujulkaisu on yhtyeen mukaan yksi heidän raskaimmista tekeleistään.

”Näin alkaa meidän uran seuraava luku. Flatline on Blind Channel steroideilla. Vangitsimme viime vuoden 130 keikan energian yhteen nippuun ja heitimme sen Berliinin kovimpiin maanalaisiin reiveihin punaisten hehkuvalojen ja hienkatkuisen aamuyön tuntien keskelle”, yhtye kuvailee.

Biisinkirjoittajakollega Blyne astui yhtyeen kanssa vieraalle maalle niin fyysisesti kuin ammatillisestikin.

”Tulimme Helsinkiin emmekä oikein tienneet mitä odottaa. Työskentelemme yleensä täysin eri genreissä, emmekä olleet aiemmin tehneet duunia kokonaisen bändin kanssa”, kaksikko kuvailee.

”Ensimmäisestä päivästä lähtien kaikki oli kuitenkin todella helppoa ja oli hauskaa viettää studiossa yhdessä aikaa. Toimme biisiin mukaan pari fiilistä, jotka tulivat enemmän konemusiikin puolelta. Kaverit allekirjoittivat ne, ja muuttivat omaksi äänimaailmakseen. Tuntuu, että loimme tällä tavalla todella ainutlaatuisen tunnelman”, he lisäävät.

Lue myös