Vanhojen yhteistansseja ei järjestetä Ouluhallissa helmikuussa 2024 – syynä resurssipula

Ensi vuonna vanhojen tanssit tanssitaan jokaisessa lukiossa erikseen. Yhteistansseja ei Ouluhallilla näillä näkymin järjestetä. Kuva: Oulun kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seudun liikunnan ja terveystiedon opettajat (OSLO ry) ovat järjestäneet yhteistyökumppaneidensa kanssa lukioiden vuotuisen vanhojen yhteistanssitapahtuman Ouluhallissa helmikuussa lukioiden vanhojen päivänä.

OSLO:n edustajien ja Oulun lukiokoulutuksen järjestäjien välisissä neuvotteluissa on kuitenkin päädytty siihen, että tapahtumaa ei järjestetä seuraavana vanhojen päivänä helmikuussa 2024.

Syyt tähän ovat sekä rakenteellisia että toiminnallisia.

”Lukiolaisten määrän kasvu, aikataulutuksen haasteet, lisääntyneet vaatimukset tilojen logistiikasta ja turvallisuudesta sekä jatkuva tarve rajoittaa yleisömäärää ovat tehneet tapahtuman järjestämisestä liian vaativaa. Liikunnanopettajien ja koulutuksen järjestäjän resurssit eivät enää riitä. Viime vuosina on jouduttu hankkimaan ulkopuolisia palveluja, ja tapahtuman järjestelyt ovat vieneet kohtuuttomasti aikaa”, järjestäjät toteavat.

Monta pientä tapahtumaa

Lopettamisen taustalla on järjestäjien mukaan myös se, Ouluhallin tilaisuus on myös rajoittanut vanhojen tanssien alkuperäistä tarkoitusta juhlia vanhoja omalla koululla ja sen lähiympäristössä. Isosta tapahtumasta luopuminen mahdollistaa monta pientä tapahtumaa, kuten tanssien järjestämisen peruskouluilla, päiväkodeissa ja vanhusten palvelutaloissa.

Lukioilla jää aikaa myös muihin vanhojen päivän tapahtumien toteuttamiseen. Omilla lukioilla tanssiminen mahdollistaa myös yleisön kutsumisen tilaisuuteen joustavammin, eikä katsojien määrää tällöin tarvitse rajoittaa.