Uusia kokemuksia nuorille – uutta työnvarjostuspäivää vietetään Oulussa

Lukiolaiset ja yläkoululaiset saavat tänään olla varjoina oululaisissa yrityksissä. Kuva: Mostphotos

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Päivään on kutsuttu mukaan nuoria Oulun kaikista yläkouluista ja lukioista sekä alueen yrityksiä.

”Päivä Taitajana työnvarjostuspäivän aikana nuori pääsee kurkistamaan häntä kiinnostavaan alaan ja saa yhden päivän ajaksi nimetyn ohjaajan itselleen. Tavoite on antaa uudella, ketterällä tavalla nuorelle ajatus siitä, voisiko tämä kyseinen ala olla juuri se ala, jolle hän lähtee opiskelemaan. Nuoret pääsevät tutustumaan eri alojen erityyppisiin osaajiin ja heidän työpäiviinsä”, kertoo Eemeli Alanne, Oulun kaupungin yrittäjyyskasvatuksen kehittäjäopettaja.

Myös yritykset hyötyvät toiminnasta.

”Yrityksillä ja organisaatioilla puolestaan on mahdollisuus päästä kertomaan olemassaolostaan ja toiminnastaan nuorille sekä innostamaan heitä alalle. Useassa yrityksessä ja organisaatiossa on pohdittu päivän kulku ja nuorten tehtävät etukäteen”, sanoo asiantuntija Tiina Haapaniemi BusinessOulusta.

Uutta Oulussa

Tällaista päivää ei ole järjestetty koskaan aiemmin ja se huipentuu yhteiseen päätöstapahtumaan Radisson Blu Oulu hotellilla kello 14.30–17.00.

Tapahtumassa jaetaan yhteisesti kokemuksia päivästä niin yritysten kuin nuorten osalta.

Mukana olevat yritykset ja organisaatiot: 1bar, BusinessOulu. Esko Systems, Henkilöstötieto Paloniemi, Hintan koulu, Hintan päiväkoti, KL Mechanics, MediaTek, Monetra Oulu, Nokia Networks and Solutions Oyj, Osuuskauppa Arina, Oulun 4h-yhdistys, Oulun kaupungin Osaamiskeskus sekä sivistys- ja kulttuuripalvelut, ROHM Semiconductor, Sebitti, Talous ja Nuoret TAT. Technopolis, Topi-keittiöt Oulu ja Uki Arkkitehdit.