Tiedettä nuotiolla tulee jo neljättä kertaa – Hietasaaren loimussa keskustellaan nyt autoilusta

Tiedenuotio järjestetään jäälleen tiistaina 27. syyskuuta kello 18 Hietasaaren nuotiopaikalla, Lintutornin reitillä. Mukaan kannattaa ottaa jokin istuinalusta ja oma muki. Kuva: Oulun yliopisto

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hietasaaressa tiistaina järjestettävä Tiedettä nuotiolla -ilta on jo neljäs osa kyseistä sarjaa. Tilaisuudessa juodaan nokipannukahvia ja keskustellaan yhdessä tieteestä, tutkimuksesta ja tutkimuksen tekemisestä. Aiemmin on keskusteltu terveydestä, arktisesta ympäristöstä ja ruuasta.

”Tapahtumakonsepti on herättänyt kiinnostusta ja innostusta kyllä, mutta paikan päälle on tullut maksimissaan parikymmentä henkilöä. Toisaalta tällainen maltillinen osallistujaryhmän kanssa on ollut helppo luoda lämmin ja välitön keskusteleva ilmapiiri tapahtumalle,” kertoo järjestelyistä vastaava tohtori Tuula Räsänen.

Oulun yliopistossa ryhdyttiin miettimään elokuussa 2021 uusia tapoja ja kokeiluja, joilla tiedettä ja tutkimusta voitaisiin tuoda lähemmäs ihmistä.

”Ajattelimme, että ehkä kysyminen, ihmettely, keskustelu ja innostuminen olisi luontevampaa, jos tilaisuus olisi epämuodollinen. Onhan niin, että jo aikojen saatossa ihmiset ovat kerääntyneet leiritulen ääreen keskustelemaan ja jakamaan tarinoita.”

”Eli miksei nuotiotulen ääressä voitaisi ihan hyvin jutella myös tieteestä. Näin päädyttiin tähän kokeiluun, joka on jo edennyt neljänteen Tiedettä nuotiolla -iltaan”, Räsänen lisää.

Nyt puhuttaa autoilu

Tiistaina 27. syyskuuta Hietasaaren nuotiopaikalla on teemana autoilu, mikä on muuttunut tai tulee muuttumaan.

tutkijoiden kanssa. Juodaan nokipannukahvia ja keskustellaan yhdessä tieteestä, tutkimuksesta ja tutkimuksen tekemisestä. Tuo omat kysymykset ja pohdinnat nuotioringin keskusteluun, jonka teemana on autoilu.

Mukana keskustelemassa ovat Juho Könnö, Risto Nurmi, Jouni Juntunen ja Markku Oivo. Könnö on auto- ja työkonetekniikan professorina Oulun yliopiston Teknillisessä tiedekunnassa. Risto Nurmi työskentelee tällä hetkellä Suomen Akatemian rahoittamassa tutkimushankkeessa: Kaivostoiminta ja outo maanalainen maailma: kulttuuri, kulttuuriperintö ja kaivostoiminnan vaikutukset pohjoisimmassa Euroopassa. 

Jouni Juntunen on Oulun Yliopiston kauppakorkeakoulun autoalan liiketoiminnan professori ja professori Markku Oivo johtaa yhtä Euroopan suurimmista ohjelmistotuotannon tutkimusyksiköistä M3S Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa.

Tiedenuotio järjestetään tiistaina 27.9 klo 18 Hietasaaren nuotiopaikalla (lintutornin reitti) Ota oma istuinalusta tai retkijakkara sekä oma muki mukaan.

 

Lue myös