Tekoäly valtaa alaa – Luova luokka -mediakasvatusseminaari antaa työkaluja alan ammattilaisille Oulussa

Oppilaan ja koneen välinen vuorovaikutus voi viedä mielikuvituksen kohti uusia, ennestään tuntemattomia tasoja. Kuvituskuva: Mostphotos

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tekoäly valtaa alaa niin oppimisessa kuin muissakin elämänalueissa. Kasvatusalan ammattilaiset pureutuvat Oulussa Luova luokka -mediakasvatusseminaariin, joka järjestetään keskiviikkona 15. marraskuuta Lapland Hotelsissa. Maksuttoman seminaarin ajankohtaisena teemana on tekoäly, jota tarkastellaan taiteen, kulttuurin ja oppimisen näkökulmista.

Seminaarin aamupäivä on varattu puheenvuoroille ja iltapäivä käytännönläheisille työpajoille.  Seminaari tarjoaa oivalluksia ja työkaluja erityisesti varhaiskasvatuksen, koulujen, nuorisotyön sekä kirjastoalan media- ja taidekasvatukseen. Osallistujat voivat hyödyntää seminaarin antia omassa ammatillisessa työssään ja luovan toiminnan kehittämisessä.

Seminaarin aamupäivässä digikouluttaja Jukka Lehtoranta puhuu yleisesti tekoälystä ja tuo tekoälyteeman esille etiikan ja lukutaidon näkökulmista. Kuva- ja mediataiteilija Jukka Hautamäki esittelee työskentelyään visuaalisen tekoälyn parissa: kuinka ihmisen ja koneen välinen vuorovaikutus voi viedä mielikuvituksen kohti kiehtovia, ennestään tuntemattomia horisontteja.

Yliopistonlehtori Jari Laru kertoo Generation AI -hankkeesta, jonka tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten kykyä ymmärtää tekoälyyn sekä koneoppimiseen perustuvia teknologioita ja niiden vaikutuksia.

Animointia tekoälyllä

Iltapäivän työpajoissa osallistujat pääsevät kokemaan tekoälysovelluksia ja -työkaluja sekä työskentelytapoja monipuolisesti ja luovasti. Työpajoissa vetäjinä toimivat kaikki aamupäivän asiantuntijat. Lisäksi työpajassa voi nähdä tekoälyaiheisen elokuvan Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin ohjelmistosta.

Elokuvan yhteydessä asiantuntijavieraana on Rajakylän koulun tekoälyopettaja Markus Packalén, joka tuo mukanaan Rajakylänteknon tekoälyterveiset. Valveen elokuvakoulun Jukka Marjusaaren vetämässä työpajassa osallistujat pääsevät tekemään oman animaatioelokuvan yhdessä tekoälyn kanssa.

Seminaarin järjestämisessä ovat mukana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunginkirjasto, Oulun lastenkulttuurikeskus, Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Lisätietoja ohjelmasta löytyy sivulta www.kulttuurivalve.fi/luovaluokka. Ilmoittautuminen on päättynyt.