Salonpään koulu ja päiväkoti pääsivät uusiin tiloihin Oulunsalossa

Uudet tilat on mitoitettu 160 lapselle. Koulu ja päiväkoti ovat nyt saman katon alla.

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Koululaiset ja päiväkotilapset saivat aloittaa uusissa tiloissa syysloman jälkeen.

”On todella mahtavaa, että pääsemme uusiin ja terveisiin tiloihin. Sekä oppilaat että henkilökunta odottavat innolla pääsyä uuteen kouluun. Tilat on laadukkaasti ja tyylikkäästi toteutettu, ja erityisen hyvää on se, että luokkatilat ovat muunneltavia”, kertoo rehtori Elisa Perämäki.

”Useassa tilassa on kahden luokkaparin välissä avattava ja kunnolla ääntä eristävä taiteseinä. Myös ulkona oleva kota on hieno lisä sekä koulutyössä että kyläläisten vuokrattavaksi”, hän lisää.

Tilat mitoitettu 160 lapselle

Myös päiväkodin puolella tilat on jo otettu tyytyväisenä käyttöön.

”Myös päiväkodin puolella iloitaan toimivista päiväkotikäyttöön suunnitelluista tiloista ja monien mahdollisuuksien pihasta. Lapset ovat päässeet itse vaikuttamaan esimerkiksi uusiin tiloihin tuleviin leluihin, joita odottavat jo innolla”, päiväkodin johtaja Sirpa Arbelius-Heikinheimo tuumii.

Uuden koulurakennuksen koko on noin 2800 bruttoneliömetriä. Tilat on mitoitettu 160 lapselle. Vanha Salonpään koulurakennus purettiin uudisrakennuksen tieltä. Oppilaat ovat olleet rakentamisen ajan evakossa Patamäen koululla.

Salonpään koulu ja päiväkoti rakennettiin vuokraushankintana, eli kaupunki on sitoutunut vuokraamaan tilat seuraavan 25 vuoden ajaksi. Rakennuttajana kohteessa toimi Hoivatilat Oy, joka omistaa tilat ja järjestää sinne toiminnanaikaiset palvelut. Pääurakoitsijana toimi Temotek Oy.