Pitkäkankaan koulun uusi pingispöytä vihittiin käyttöön – lahjoitus oli iloinen yllätys

Aarni Säkkinen ja Justus Räinä varmistavat heti, että pöytä toimii niin kuin pitää. Uusi pingispöytä on tärkeä lisä välituntiaktiviteetteihin. Kuvat: Mari Kivioja

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ennen kouluun kuljettiin käpylehmillä. Aina oli ylämäki, vastatuuli ja lumipyry. Välitunnilla virikkeinä oli tarkkasilmäisen opettajan pelko ja yksi puu. Nykyisin asiat ovat onneksi toisin.

Pitkäkankaalla koululaisilla on käytössään muun muassa kuntoiluvälineitä ja pelikenttiä. Yksi suosituimmista välituntiaktiviteeteista on pingispöytä. Koulun vanha pöytä pysyi juuri ja juuri pystyssä ja verkkokin oli riekaleina. Uudelle oli siis huutava tarve.

Koulun vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Satu Kontio sai viestin akuutista ongelmasta. Kontio päätti järjestää Oulunsalon puskaradioryhmässä keräyksen uutta pingispöytää varten.

JVR Agencyn porukka kokosi pöydän valmiiksi ja lahjoitti myös mailat ja pallot. Kuvassa (vas.) agentti Katri Lämsä, toimitusjohtaja Joonas Rinne ja ääniteknikko Niko Hakanen. Oikealla hymyilee vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Satu Kontio.

Vanhempaintoimikunta edistää kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa ja tiedonvälitystä. Tärkeä tehtävä on myös koulun viihtyvyyden lisääminen ja välituntitoiminnan kehittäminen.

Pian keräyksen alettua JVR Agencyn toimitusjohtaja Joonas Rinne ilmoitti, että yritys lahjoittaa ja toimittaa pöydän koululle. Pingis ei sellaisenaan kuulu yrityksen toimialaan, mutta auttamisen halua se ei estänyt.

”JVR Agency Oy on musiikkialan moniosaaja, jonka palveluita ovat perinteinen ohjelmamyynti, artistimanagerointi, äänentoisto- ja valaistuspalvelut sekä studiotoiminta”, Rinne kertoo.

Yritys avasi juuri uuden toimipisteen Oulunsaloon.

Satu Kontiolla on kokemusta keräyksistä, sillä toimikunta jakaa muun muassa stipendejä ja järjestää koululla teematapahtumia. Vanhempaintoimikunnalle asian nopea edistyminen oli iloinen yllätys. 

”Olin ihan siinä uskossa, että tarvittava rahamäärä on kasassa aikaisintaan puolen vuoden päästä. Kiitos meitä auttaneelle yritykselle avusta ja nopeasta toiminnasta”, hän toteaa.

Pingispöytä heti kovaan käyttöön

Seiskaluokkalaiset Aarni ja Justus ovat heti innolla testaamassa uutta pöytää. Koulunkäyntiavustaja Sanna Haapalahti kertookin, että pojat lähtevät kotiin vasta virastomestarin kehotuksesta. Pojat vahvistavat, että näin on ollut joka päivä joulusta lähtien.

Aarnilla ja Justuksella on aina omat mailat mukana ja otteista näkee, että harjoitus on tehnyt mestareita. He kertovat yhdellä suulla, että uusi pöytä tulee todella tarpeeseen.

Välitunnilla iso joukko oppilaita kerääntyi yhden pöydän ympärille ja tila kävi ahtaaksi. Pojat toivovat, että uusi pöytä sijoitetaan liikuntasaliin ja näyttävät, miten vajaan parin metrin tila pöydän takana ei riitä kunnon iskulyönteihin.

Tilanne paranee nyt huomattavasti, sillä vanhempainyhdistyksen aiemmin tarkoitukseen kerätyt varat käytettiin yhteisymmärryksessä lahjoittajien kanssa vanhan pöydän kunnostamiseen.

Juuri täysin remontoitu Pitkäkankaan koulu on Oulun seudun suurimpia. Oppilaita on yhteensä noin 800 ja esimerkiksi syksyllä alakoulusta siirtyvistä muodostetaan jopa kahdeksan seiskaluokkaa. Koulussa toimii myös neljä pienryhmää, joustavan perusopetuksen luokka ja iltapäiväkerho.

Lue myös