Pikkuväki pääsee Kellossa upouuteen päiväkotiin

Tuulensuojaisella leikkipihalla on mukava touhuta, sillä arkkitehti suunnitteli paikan niin, että merituuli ei puhalla suoraan pihalle. Kuva: Katri Korpela

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kellon päiväkoti on suunniteltu yhdessä päiväkodin työntekijöiden kanssa. Myöhemmin uudisosaa tulee käyttämään lisäksi neljä lapsiryhmää.

”Päiväkodin koko henkilökunta oli mukana alusta asti suunnittelemassa esimerkiksi kuraeteisen toiminnot niin, että ulos lähtö ja sisään tuleminen hoituvat helposti. Lisäksi tiloihin on suunniteltu sisäänkäynti liikuntaesteisille”, esittelee projektipäällikkö Katri Korpela Oulun Tilapalveluista.

Lasten mieleen on varmasti myös päiväkodin väritys, jossa on keltaista, sinistä ja punaista sekä ovissa kukat.

”Kellon kukat tietysti”, toteaa Katri.

”Näin kun jokainen kukka on eri värinen, tietävät lapset heti, missä on oman ryhmän tilat.”


Jokaisessa ovessa on helposti erottuva kukkakuvio, jotta lasten on helppo tietää, mihin ryhmään kuuluu. Kuva: Lea Ansamaa

Päiväkodin tilat on suunniteltu soveltumaan monenlaisiin tilanteisiin, esimerkiksi siihen, että tarvittaessa epidemian aikaan ryhmät pystyvät toimimaan erikseen juuri toisiaan tapaamatta.

”Talossa on myös mukava ruoka- ja jumppasali, jossa on hyvä akustiikka sekä pomppimiseen sopiva turvallinen lattia”, Katri kertoo.

Seuraavaksi korjataan vanha osa

Kellon päiväkoti sijaitsee Kellon keskuksessa Kylätiellä. Samassa kiinteistössä toimii myös Kellon yhtenäisperuskoulu, jossa opiskelee noin 600 oppilasta.  

”Seuraavaksi aloitamme nykyisen, vuonna 2004 valmistuneen osan korjaustyöt. Korjattavalle osalle uudistetaan tilat vielä kolmelle päiväkotiryhmälle ja se valmistuu loppuvuodesta”, kertoo Katri.

Kesän aikana Kylätiellä puretaan päiväkodin vanhimmat osat pois ja lopuksi kunnostetaan piha-alueet leikkivälineineen ja pysäköintialueineen päiväkodin käyttöön.

Hankkeen pääsuunnittelusta vastaa JVK-Arkkitehdit Ky, rakennesuunnittelusta FCG Suunnittelu ja tekniikka, LVIA-suunnittelusta LVI-Sasto Oy ja sähkösuunnittelusta Insinööritoimisto Palosaari Oy. Päiväkodin rakennusurakoitsijana toimii Oulun Tilapalvelut, LVIA-urakoitsijana Länsi-Rajan Rakennussaneeraus Oy ja sähköurakoitsijana Sähkö-Hirsso Oy.