Oulussa kisataan ensi kertaa radioaalloilla – Radiofestivaali kokoaa yhteen alan opiskelijat ja ammattilaiset huhtikuussa

Tapahtumaa on järjestetty aina vuodesta 2000 saakka, mutta vasta nyt ensi kertaa Oulussa. Kuva: Mostphotos

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Radiofestivaali on alan osaajien tärkein kohtaamispaikka, ja tapahtumaa on järjestetty pitkin perintein aina vuodesta 2000 saakka. Aiempina vuosina vuoroin Tornioon, Tampereelle ja Helsinkiin sijoittunut kilpailu rantautuu ensimmäistä kertaa myös Ouluun.

Tänä vuonna tapahtuman järjestäjänä toimii Oulun ammattikorkeakoulu. Festivaalien vetovastuussa häärivät Kulttuurialan yksikön viestinnän tutkinto-ohjelman ammattilaiset, journalismin lehtori Kati Teirikko sekä suunnittelija Milla-Maija Kemppainen.

Opiskelijat puikoissa

Teirikon ja Kemppaisen tueksi tapahtuman kanssatuottajiksi valikoitui tänä vuonna myös kaksi valmistumisvaiheen medianomiopiskelijaa, Sipe Myllyniemi sekä Jennika Karppinen. Viestinnän tutkinto-ohjelmassa viimeistä vuottaan viimeistelevät opiskelijat tekevät Radiofestivaaleja osana opinnäytetyötänsä. Lisäksi tapahtuman apukäsinä hyörii myös viisihenkinen, viestinnän opiskelijoista koostuva taustatiimi.

”Onhan se hienoa päästä tekemään tällaista isoa radioalan tapahtumaa ensimmäistä kertaa Oulussa, ja vielä opinnäytetyönä. Tämä on mahtava tilaisuus ottaa vastuuta ja tehdä meidän näköisemme festivaali, opiskelijoilta opiskelijoille”, Myllyniemi kommentoi.

Tapahtuma järjestetään Oulun ammattikorkeakoulun tiloissa, ja paikalle odotetaan saapuvan noin viidestäkymmenestä sataan opiskelijaa ympäri Suomen. Festivaaliohjelmaa valmistellaan parhaillaan, mutta varmaa on jo ainakin se, että tiedossa on kilpailuosuuksien ohella myös muuta mielenkiintoista oheisohjelmaa.

”Festivaaleja on perinteisesti rytmitetty muun muassa asiantuntijaluennoilla, ja onpa toisinaan järjestetty virkistävää iltaohjelmaakin. Näin myös tänä vuonna. Festivaalin päiväohjelma ei rajoitu vain paikan päällä kuultavaksi, vaan kuka tahansa voi seurata sitä livenä myös verkosta, festivaalilähetystä lähettävästä opiskelijaradio Radio Vinkasta osoitteesta vinkka.news/radio”, Karppinen vinkkaa.