Oulussa järjestetään viikonloppuna Suomen erityiskasvatusliiton opintopäivät

Myllytullin Oulun kansainväliseen kouluun kokoontuu miltei parisataa erityisopettajaa tänä viikonloppuna.

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Suomen erityiskasvatusliiton opintopäivät järjestetään tänä vuonna Myllytullin Oulun kansainvälisellä koululla. Ilmoittautuneita erityisopettajia oli määräaikaan mennessä noin 170 eri puolelta Suomea. Teeman, Tuu nääki Ouluun oivaltamaan, on määrä tarjota opettajille eväitä arkeen.

Suomen erityiskasvatusliiton opintopäivien ohjelmassa on luentoja ja pajatyöskentelyä. Pääaiheina ovat oppilaan koulukuntoisuus – avohoitopainotteisuus koulun näkökulmasta, josta luennoi lastenpsykiatri Päivi Lindholm sekä työkaluja tunnesäätelyyn, joista antaa tietoa lasten ja nuorten psykoterapeutti ja erityisopettaja Maria Matilainen.

Opintopäivien järjestelyistä vastaa Oulun seudun erityiskasvatus ry talkoovoimin. Tapahtuma on kaksipäiväinen, joista lauantain 23. maaliskuuta on pääpäivä. Tällöin opettajille järjestetään myös useita työpajoja, joiden aiheina on muun muassa haasteellinen matematiikka, hyvinvointia musiikista, kouluakäymättömät nuoret, tekoäly sekä värkkäilyä Steamin tahtiin. Ilta päättyy Oulun kaupungin vastaanottoon. Sunnuntaina 24. maaliskuuta on vielä luvassa luento nepsy-oppilaista yleisopetuksessa sekä opettajan omien voimien huolta pitämisestä.

Ilmoittautuminen on päättynyt, lisätietoja opintopäivistä tästä linkistä.