Oulunsalon lukiolaiset mukana yrittäjyyskilpailussa Kauppakeskus Valkeassa

Nuoret esittelevät yrityksiään messupisteillä Valkean Kesäkadulla ja 2. kerroksessa koko iltapäivän ajan. Messutapahtuman lisäksi nuoret valtaavat Valkean lavan, kun vuorossa on yritysten myyntipuheet. Tapahtuma päättyy klo 15:45 alkavaan palkintojenjakoon Valkean lavalla.

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kilpailussa on mukana 38 yritystä eri oppilaitoksista ympäri Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin. Oulunsalon lukiosta mukana on seitsemän yritystä ja liikeideat vaihtelevat käsitöistä kodin apupalveluihin ja musiikkiesityksiin. Tapahtumaa Oulunsalossa odotetaan innolla.

”Opiskelijat ovat odottaneet, että pääsevät esittelemään ideansa ja saamaan palautetta sekä sparrausta kilpailun tuomaristolta. Koululla olemme ehtineet kiireisestä alkuvuodesta huolimatta harjoittelemaan esimerkiksi haastattelutilanteita messupisteellä ja myyntipuheita”, toteaa Minna Mäkelä, joka toimii Oulunsalossa ohjelman ohjaavana opettajana.

Kilpailun voittajat valitsee tuomaristo

Tapahtuman ytimessä on omien ideoiden esittely ja myyntikokemuksen saaminen. Kilpailuosion voittajat valitsevat paikallisten yritysten ja organisaatioiden edustajat. Nuoret yrittäjät kilpailevat kuudessa kategoriassa, joita ovat esimerkiksi paras yritys, paras liikeidea ja paras messuosasto.

Voittajat jatkavat kansalliseen finaaliin, jossa pääpalkintona on pääsy kansainvälisiin kilpailuihin. Tuomaristossa mukana on muun muassa BusinessOulun Tiina Haapaniemi, joka odottaa myös innolla tapahtumaa.

”Vilpitön usko ideaasi vaikuttaa siihen, miten hyvin vakuutat muut siitä. Usko siis siihen, mitä teet, kun tulet esittelemään ideaasi. Yrittäjyys vaatii rakkaudesta lajiin -tyyppisen asenteen, tee siis sitä, mistä itse tykkäät ja ole ylpeä siitä”, Haapaniemi sanoo vinkeiksi nuorille yrittäjille.

Oulunsalon lukion lisäksi Valkeassa nähdään yrityksiä OSAOlta, Kempeleen Kirkonkylän koululta, Nivalan ja Limingan lukioista, Koulutuskeskus Brahesta, Reisjärven kristillisestä opistosta ja Ammattiopisto Lappiasta.

Tapahtuma on kaikille avoin ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua nuoriin yrittäjiin sekä nuorten tuotteisiin ja palveluihin. Osallistuvat yritykset ovat mukana Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa, jota toteutetaan yläkouluissa ja toisella asteella ympäri Suomen.

Uskalla Yrittää -tapahtumakokonaisuus huipentuu huhtikuussa Uskalla Yrittää -finaaliin Helsingissä. Finaalin pääpalkintona on paikka kansainvälisissä kilpailuissa.

Kansallisen Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailun aluetapahtuma Kauppakeskus Valkeassa torstaina 16. helmikuuta klo 12–16.

Lisätietoa tästä linkistä.