Oulun normaalikoulun lukion opiskelijat aloittavat syyslukukauden Linnanmaan kampuksella

Lukion tilat sijaitsevat kampuksen lounaislaidalla Ympäristötietotalossa osoitteessa Paavo Havaksen tie 3. Kuvassa rakennus erottuu sinisellä värityksellä. Kuva: Oulun yliopisto

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun normaalikoulun lukio muuttaa kesän aikana Linnanmaan pääkampukselle. Lukion 260 opiskelijaa aloittavat elokuussa uuden lukuvuoden samoissa tiloissa Oulun yliopiston opiskelijoiden kanssa.

Lukion tilat sijaitsevat kampuksen lounaislaidalla Ympäristötietotalossa osoitteessa Paavo Havaksen tie 3. Opetustilat sijoittuvat Ympäristötietotalon 1. kerrokseen, jossa yliopiston käytössä olleet tilat siirtyvät normaalikoulun käyttöön.

Ympäristötietotalon 3. kerrokseen sijoittuu normaalikoulun opettajien, hallinnon ja opiskeluhuollon tiloja. Fysiikan, kemian ja biologian opetuksessa hyödynnetään yliopiston laboratoriotiloja.

”Lukiossamme sekä henkilöstö että opiskelijat ovat olleet iloisia muutosta. Olemme yliopiston harjoittelukoulu, ja opetukseen osallistuvat myös yliopiston opettajaopiskelijat. Muuton myötä olemme entistä kiinteämpi osa yliopistoa”, lukion rehtori Pasi Hieta kertoo.

”Pääsemme hyödyntämään yliopistotason laboratorioita, ja Ympäristötietotalosta saamme käyttöömme hyvät, sisäilmaltaan terveelliset tilat. Myös opiskelijakunta saa oman huoneen keskeiselle paikalle Ympäristötietotalon aulaan”, hän jatkaa.

Suuri hakijamäärä

Normaalikoulun lukiossa aloittaa ensi lukuvuonna 82 uutta opiskelijaa. Kevään yhteishaussa hakijamäärä oli suurin kymmeneen vuoteen, jona aikana opetushallitus on kerännyt tilastotietoa lukioiden hakijamääristä. Normaalikoulun lukion 666 hakijasta ensisijaisia oli 150. Keväällä 2023 hakijoita oli 417, joista ensisijaisia 57.

”Uskon, että läheisyys yliopiston ja ammattikorkeakoulun kanssa ja oppimiseen käytettävät yliopiston laboratoriotilat kiinnostivat tulevia lukiolaisia”, Hieta kertoo.

Oulun normaalikoulun lukion ja Oulun yliopiston lisäksi Ympäristötietotalossa on Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Suomen ympäristökeskuksen (Syke) toimitiloja.