Oulun normaalikoulu ja lukio siirtyvät Ympäristötietotalon väistötiloihin – taustalla sisäilmaongelmat

Oulun normaalikoulun oppilaat siirtyvät väistötiloihin ensi lukuvuoden alusta. Kuva: Oulun yliopisto

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Myös osa yläkoulun toiminnoista siirtyy moduuliväistötiloihin. Suurin osa yläkoulun tiloista on kuitenkin edelleen opetuskäytössä.

Samalla Oulun yliopiston hallitus päätti käynnistää normaalikoulun tilatarveselvityksen. Koulujen on tarkoitus aloittaa väistötiloissa syksyllä 2024. Lukion osalta myös aikaisempi siirtyminen on mahdollista.

Moduulikoulu tarvitsee vielä rakennusluvan, ja tilaelementtien tilaus sekä tilojen kalustus ja varustus vievät aikaa. Arvio lukion ja peruskoulun väistötilaratkaisun kustannuksista on reilut kaksi miljoonaa euroa vuodessa.

Kesällä parannettu rakenteita

Koulujen väistötilaratkaisua on valmisteltu henkilöstön ja sidosryhmien kanssa. Oulun yliopisto ja normaalikoulu ovat pitäneet muutosneuvottelut koskien väistötiloihin siirtymistä. Väistötilahankkeen toiminnallinen arviointi ja suunnittelu on tehty siten, että tavoitteena on mahdollisimman laadukkaan koulu- ja työskentely-ympäristön turvaaminen.

Muutosten taustalla on rakennuksen sisäilmaongelmat. Normaalikoulun kiinteistöissä on tehty kesän aikana tiivistyksiä rakenteisiin, alakoulurakennus on ylipaineistettu ja tiloihin on hankittu sisäilmanpuhdistimia.

Suomen Yliopistokiinteistöt omistaa normaalikoulukoulun eli Oulun yliopiston harjoittelukoulun tilat Linnanmaalla. Väistötilaratkaisu ei koske Koskelan yksikköä.