Ouluhallissa vietetään tänään korkeakoulupäivää – paikalla viitisentuhatta nuorta

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Oulun korkeakoulupäivä keräsi noin 5000 osallistujaa. Kuva: Petri Ovaskainen

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ouluhallin korkeakoulupäivässä on osallistujia yhteensä 60 koulusta, joista suurin osa toimii Pohjois-Pohjanmaalla. Nuoria on tulossa myös Kainuusta, Lapista, Pohjois-Savosta, Keski-Pohjanmaalta ja Etelä-Pohjanmaalta.

Tapahtumassa ovat esillä kaikki Oulun yliopiston kevään 2023 yhteishaussa mukana olevat kandidaattikoulutukset ja osa maisteriohjelmista sekä Oulun ammattikorkeakoulun kaikki ammattikorkeakoulututkinnot, avoin ammattikorkeakoulu ja Oamk Highway sekä opiskelijakunta OSAKO.

Koulutusmahdollisuudet esitellään nuorille sopivalla tavalla, kuten lyhyinä paneelikeskusteluina ja haastatteluina sekä korkeakouluissa jo opiskelevien ja alumnien kertomana. Aiheina ovat muun muassa humanistiset ja kasvatustieteet, ict ja muu tekniikka sekä terveys ja hyvinvointi.

Esiin tuodaan myös, millaista on opiskella ja elää Oulussa. Korkeakoulupäivässä nuoret kuulevat myös tarinoita työllistymisestä opintojen jälkeen.

Tapahtuma järjestetään Ouluhallissa keskiviikkona 2.11. klo 9.00–15.00.