Oulu-opisto lähtee ulos

Apulaisrehtori ja käsityön opettaja Jyrki Huovinen, rehtori Outi Lohi sekä kuvataiteen ja taiteen perusopetuksen vastaava opettaja Niina Ollanketo valmistautuvat vilkkaaseen kurssisyksyyn ja Taiteiden yöhön. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: Sirpa Anneli Tarkkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Puistoasahi, kuntosuunnitus, eritasoinen hiihdon opetus, suunnistuksen alkeet ja luontoliikunta retkeillen ovat esimerkkejä siitä mitä opiston tämänsyksyinen ohjelma tarjoaa raittiista ilmasta kiinnostuneelle.

”Kipinää retkeilyyn -eräkurssi täyttyi viime syksynä hetkessä. Liikunnassa meillä on nyt erityisen paljon lyhytkursseja”, kertoo rehtori Outi Lohi

Uutta on myös aikuisten taiteen perusopetuksen viisivuotinen tanssin opetus, jolle ilmoittautuminen päättyy 10. elokuuta. Tanssin opetus aikuisten taiteen perusopetuksena on Suomessa harvinaista. 

Verkko-opetus auttaa teoriaopinnoissa

Musapaja on osa Oulu-opiston lasten ja nuorten taiteen perusopetusta. 

”Entisen yksilöopetuspainotuksen sijaan musiikissa ollaan suuntautumassa tämänkaltaiseen ryhmäopetukseen. Lisäksi on huomattu, että opetuksen muutos musiikin teoriassa verkko-opetukseen on auttanut opiskelijoita selviytymään joskus haasteellisesta teoriaopetuksesta”, kertoo Lohi. 

Oulu-opisto osallistuu Taiteiden yöhön 18. elokuuta muotinäytöksillä Pohjankartanon aulassa. Niissä esitellään aikuisten taiteen perusopetuksen opiskelijoiden käsintekemiä Kukoistusasuja Artikkaat-ryhmän kurssilta. 

Taiteiden yössä on esillä myös opiston opettajien taidenäyttely. Lisäksi kuka tahansa voi tulla Pohjankartanolle tekemään hyväntekeväisyyspipoja syöpäpotilaille.

Syvennetään teknisen käsityön osaamista 

Oulu-opisto on Suomen kolmanneksi vanhin kansalaisopisto Tampereen- ja Vaasan-opistojen jälkeen. 

Menossa on Oulu-opiston 116. toimintavuosi, jolloin valita voi 1 300 kurssin joukosta. Suosituimpia ovat myös tänä vuonna musiikin, kädentaitojen sekä visuaalisten aineiden kuten kuvataiteiden opetukset. Eniten on tarjolla kädentaitojen kursseja.

Tulevaisuudessa Oulu-opiston tavoitteena on aloittaa tekniseen käsityöhön painottuva aikuisten taiteen perusopetusryhmä. Näin saataisiin syvennettyä laaja-alaista teknisten käsitöiden osaamista. Kysyntää teknisten aineiden syvemmälle opiskelulle tuo esimerkiksi se, että kouluopetuksessa kaikki opiskelevat saman opetussuunnitelman mukaisesti käsitöitä eli ei enää erikseen tekstiili- ja teknistä työtä.