Oamk kaksinkertaisti hakijamääränsä kansainvälisissä opinnoissa – Oulu kiinnosti erityisesti ulkomaisia hakijoita

Eniten kevään ensimmäisessä haussa oli hakijoita Bangladeshista eli 1171 hakijaa. Lisäksi hakijoita oli runsaasti Nigeriasta, Nepalista, Sri Lankasta ja Pakistanista. Suomalaisia hakijoita oli reilu pari sataa. Kuva: Mostphotos

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hakijamäärä kasvoi edelliskeväästä huimat 142 prosenttia.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että opintotarjontamme kiinnostaa kansainvälisesti. Olemmekin lisänneet kansainvälistä tarjontaamme”, Oamkin rehtori Heidi Fagerholm iloitsee.

Bachelor- eli amk-tutkintoon johtavista koulutuksista suosituin oli International business. Tuossa koulutuksessa aloituspaikkoja on 70 ja hakijoita peräti 1846. Aloituspaikkoihin suhteutettuna suosituin koulutus on Information technology -koulutus, jossa yhtä aloituspaikkaa kohden hakijoita on lähes 29.

Bangladeshista eniten hakijoita

Eniten hakijoita on Bangladeshista (1171 hakijaa). Nigeria (715), Nepal (669), Sri Lanka (573) ja Pakistan (451) erottuvat hakijatilastosta yli 400 hakijallaan. Suomalaisia hakijoita on 277.Oamkissa oli haussa neljä bachelor- eli amk-tasoista koulutusta.

Edellä mainittujen lisäksi haussa olivat Mechanical engineering ja Nursing. Vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen painottuva insinöörikoulutus Mechanical engineering oli haussa ensimmäistä kertaa. Koulutuksessa voi opiskella kestävän kehityksen osaajaksi teollisuuteen ja tuotekehityksen etulinjaan.

”Katsomme tulevaisuuteen tämän tuloksen pohjalta hyvillä mielin. Kansainvälinen kiinnostus ylipäätään Suomea kohtaan on tällä hetkellä korkealla tasolla. Seuraavaksi suuntaamme katseet kevään toiseen yhteishakuun, joka alkaa maaliskuun puolivälissä”, Fagerholm toteaa.

Hakijamääriin voi tarkistusten jälkeen tulla pieniä muutoksia. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haettiin kansainvälisiin koulutuksiin. Kevään toisessa yhteishaussa 15.–30. maaliskuuta voi hakea suomenkielisiin amk- ja yamk-koulutuksiin. Oamkissa on silloin tarjolla 43 hakukohdetta ja lähes 1600 opiskelupaikkaa.

Oamk on 9 000 opiskelijan ja noin 460 työntekijän muodostama monialainen ja kansainvälinen korkeakouluyhteisö.