Mikä ihmeen bokashi? Oulun yliopisto järjestää työpajan, jossa perehdytään ruoanjätteiden kierrätykseen

Oulun yliopiston työpajassa kerrotaan, mitä bokashiprosessissa tapahtuu. Kuva: Birgitta Vinkka

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Bokashi on jo monille tuttu asia, sillä tapa kierrättää keittiön biojätettä on kasvattanut Suomessakin nopeasti suosiotaan.

Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa voi tutustua aiheeseen syvemmin tiistai-iltana. Yliopiston tutkijoiden avulla voi selvittää muun muassa oman bokashin terveysvaikutuksia, mikrobikoostumusta ja vaikutusta kodin biodiversiteettiin.

Työpajassa havainnollistetaan, mitä bokashiprosessissa tapahtuu. Tapahtumassa voi keskustella asiantuntijoiden kanssa muun muassa siitä, miten bokashikotien mikrobistoa voi kartoittaa sekä vaihtaa kokemuksia muiden bokashintekijöiden kanssa.

Mukana ovat mikrobiologi Katharina Kujala ja ympäristösosiologi, tietokirjailija Veera Kinnunen Oulun yliopiston Biodiverse Anthropocenes (ANTS) -tutkimusohjelmasta. Osallistujista valitaan viisi vapaaehtoista kotitaloutta Oulun seudulta mukaan tutkimukseen.

Työpajaan voi ilmoittautua maanantaihin 28. toukokuuta mennessä Veera Kinnuselle sähköpostiosoitteella veera.kinnunen(at)oulu.fi.

Bokashityöpaja Oulun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa (Kaitoväylä 5) 30. toukokuuta klo 18–20.