Merenneitouintia, skuuttausta ja luistelua – kaupunki järjestää monenlaista maksutonta tekemistä syyslomaviikolle

Merenneitouinnin tutustumiskertoja järjestetään muun muassa Haukiputaan Vesi-Jatulissa. Kuva: Maria Puumalainen

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun peruskoulut ja lukiot ovat syyslomalla 24.–28. lokakuuta. 

Ouluhallissa ensi viikolla pidettävä X-ON on lapsille ja nuorille suunnattu liikunnan ja vapaa-ajan tapahtuma, jonka kaupungin nuorisopalvelut ja liikuntapalvelut järjestävät yhdessä. X-ONissa voi kokeilla monipuolisesti erilaisia lajeja. Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton.

  • Ma–ti 24.–25.10. kello 11–18 (ei scoottausta tai skeittausta)
  • To 27.10. klo 10–15 vain scootit, skeitit ja bmx-pyörät (omat välineet mukaan)
  • Ouluhallissa on maanantaina 24.10. kello 19–22 myös ikärajaton, päihteetön ja maksuton X-ONpop. Sen musiikista vastaavat DJ Roope Halonen ja Iha Just Imus. 

Syyslomaviikolla on eri päivinä auki seitsemän nuorisotilaa: Kaijonharjun, Kastellin, Kaukovainion, Myllyojan, Oulunsalon, Ritaharjun ja Ylikiimingin nuorisotilat.

Luistelua kelien salliessa

Heinäpään jalkapallohallilla on yleisövuoroja maanantaista perjantaihin 24.–28.10. kello 12–15. Käytössä ovat lohkot 2 ja 3. Omat pallot tarvitaan mukaan.

Luistelukausikin avataan sään salliessa ensi viikolla muun muassa Pateniemen tekojäällä. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä

Raksilan ja Pateniemen tekojäät avataan kelien salliessa luistelukäyttöön maanantaista 24.10. alkaen. Liikuntapalvelut suosittelee kypärän käyttöä luistellessa turvallisuussyistä.

Raksilan tekojäällä on kaikille avoimia ja maksuttomia yleisöluisteluvuoroja maanantaista perjantaihin kello 9–15. Kenttä on jaettu kahteen osaan: toinen mailattomille ja toinen mailallisille luistelijoille. Jääkiekkoja ei saa tuoda kentälle turvallisuussyistä, mutta toisella kenttäpuoliskolla voi pelata pallolla tai muulla kiekkoa pehmeämmällä välineellä.

Pateniemen tekojää avataan luistelukäyttöön maanantaina 24.10. kello 7.30 alkaen. Tekojäällä sijaitsee kaukalo ja yleisöluistelualue. Huoltorakennuksen ja kaukalon välinen alue on mailattomien alue. Syyslomalla kaukalo on yleisön käytössä ma–pe kello 7.30–16.30 ja yleisöluistelualue kello 7.30–21.30.

Merenneitouintia tytöille ja pojille

Liikuntapalvelut järjestää 8–13-vuotiaille merenneitouinnin tutustumiskertoja Vesi-Jatulissa tiistaina 25.10. ja keskiviikkona 26.10. kello 12 ja 13.

Mukaan voivat tulla niin tytöt kuin pojat, joilla on 25 metrin uimataito ja kyky toimia isossa altaassa. Oman uintipyrstön voi ottaa mukaan, ja ohjaajalta löytyy myös lainapyrstöjä.

Tutustumiskertoihin ilmoittaudutaan ilmoittautumisjärjestelmässä osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/oulu. Yhden tutustumiskerran kesto on 45 minuuttia. Merenneitouintiin tutustuminen maksaa normaalin uintimaksun verran, ja maksu maksetaan normaalilla tavalla palvelupisteellä.

Merimiehenkotimuseokin avoinna

Merimiehenkotimuseo Pikisaaressa on syyslomaviikolla auki keskiviikosta sunnuntaihin kello 11–17. Museossa on maksutonta ohjelmaa koko perheelle. Etsintäpeleissä pääsee ratkaisemaan merimiehen salaisuuksia museossa ja Pikisaaressa. 4–11-vuotiaille suunnattua merimiesbingoa pääsee pelaamaan yksin tai porukalla. 

Lauantaina ja sunnuntaina kello 12–14 museolla on ohjelmassa solmupaja ja tarinoita meriltä. Ohjelma alkaa kello 12 merimiehen solmujenteon työnäytöksellä, jonka jälkeen tiedossa on paja, jossa solmuja voi itsekin oppia tekemään.

Paikan päällä ovat oppia jakamassa oikeat merimiehet, jotka kertovat tarinoitaan merenkulusta. Museoon on vapaa pääsy.

Aseman kirjasto on suljettu syyslomaviikon ajan. Omatoimikirjastoina toimivat Jäälin, Kastellin, Kellon, Martinniemen, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Ylikiimingin ja Yli-Iin kirjastot. Hiukkavaaran kirjastossa on päivittäisen omatoimikäytön lisäksi asiakaspalvelua keskiviikkona kello 12–19. Muut kirjastot ovat auki normaalisti.

Syyslomatekemiset on koottu Fiilis-sivulle: www.ouka.fi/fiilis