Kiinnostaako palvelumuotoilu, kiinan kieli tai tähtitiede? Ilmoittautuminen avoimen yliopiston alkuvuoden opintoihin on käynnissä

Avoimen yliopiston kursseilla voi perehtyä esimerkiksi tähtitieteen perusteisiin. Kuvassa revontulia Oulun yliopiston yllä syksyllä 2018. Kuva: Samuli Rinne

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Avoimen yliopiston opinnot on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille, eikä osallistuminen edellytä tiettyä ikää tai koulutustaustaa. Avoimen yliopiston opinnot mahdollistavat oman osaamisen kehittämisen työn, tai vaikka perhevapaan ohessa, mutta tarjoavat myös helpon mahdollisuuden tutustua uuteen alaan ja kokeilla itseä kiinnostavan alan opintoja yliopistossa.

Tammikuussa Oulun avoimessa yliopistossa on alkamassa esimerkiksi palvelumuotoilun kurssi, jossa perehdytään tuotteiden ja palveluiden käyttäjälähtöiseen suunnitteluun. Tammikuun kurssitarjottimella on myös muun muassa kiinan suullinen alkeiskurssi, kemian teolliset sovellutukset -kurssi sekä johdatus tähtitieteeseen. Ilmoittautuminen alkuvuoden kursseille on parhaillaan käynnissä.

Avoimen yliopiston opintoja järjestetään monimuoto- ja verkkototeutuksina, pääasiassa iltaisin tai viikonloppuisin. Opintomaksut määräytyvät opintojen laajuuden mukaan, ja tarjolla on myös paljon maksuttomia opintojaksoja.

Väylä myös lukiolaisille

Avoimessa yliopistossa opiskelee vuosittain yli 100 000 suomalaista. Opiskelijoiden ikähaarukka ulottuu toisen asteen opiskelijoista aina senioreihin saakka. Avoimen yliopiston opinnot ovat tutkintoihin kuuluvia opintoja, joten opintosuoritukset voi hyväksyttää osaksi tutkintoa, mikäli opiskelija päätyy myöhemmin opiskelemaan yliopistoon ja tutkinnon rakenne sen mahdollistaa.

Useissa lukioissa on mahdollista suorittaa yliopisto-opintoja jo lukion aikana. Avoimen väylän kautta puolestaan voi hakeutua tutkinto-opiskelijaksi saakka ilman valintakoetta.

Avoimen yliopiston tarjontaan voi tutustua Oulun yliopiston jatkuvan oppimisen sivustolla: www.oulu.fi/joy