Kansainvälisten tutkintojen suosio pysyi vahvana sekä Oulun yliopistolla että Oamkissa

Hakijoiden määrä kansainvälisiin ohjelmiin on ollut viime vuosina kasvussa ja sama trendi jatkui tänäkin vuonna. Kuvituskuva: Mostphotos

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kansainväliset tutkinto-ohjelmat näyttävät pitävän pintansa. Oulun yliopiston englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin saapui yli 21 000 hakemusta ja Oamkin bachelor-tutkintoon johtavista koulutuksista suosituin oli International Business, jonka 50 aloituspaikkaa haki 1086 hakijaa.

Oulun yliopiston syksyllä alkaviin kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin oli valtava kiinnostus ympäri maailmaa. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa saatiin yhteensä 21 112 hakemusta 14 393 hakijalta. Tarjolla on yhteensä 848 aloituspaikkaa 21 englanninkielisessä maisteriohjelmassa sekä kolmessa kandidaattiohjelmassa.

Hakijoiden määrä kansainvälisiin ohjelmiin on ollut viime vuosina kasvussa ja sama trendi jatkui tänäkin vuonna. Yliopiston hakijoiden määrä kasvoi viime vuodesta 70 prosenttia ja hakemuksia tuli 125 eri maasta.

”Edelleen kasvanut kiinnostus Oulun yliopiston kansainvälisiä tutkinto-ohjelmia kohtaan ilahduttaa, etenkin kun hakijamäärä kasvoi kaikilla aloilla. Tärkein tavoitteemme on kuitenkin saada jokaiseen ohjelmaan lahjakkaita ja sitoutuneita opiskelijoita”, Oulun yliopiston viestinnästä ja markkinoinnista vastaava johtaja Marja Jokinen sanoo.

Kaikkien englanninkielisiin koulutuksiin hakeneiden tulee osoittaa englannin kielen taitonsa. Opiskelijavalinnat kansainvälisiin ohjelmiin julkaistaan pääosin maaliskuussa ja loput toukokuussa. Koulutukset alkavat syksyllä 2024. Koulutus on maksullista EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Yliopiston suomenkielisiin kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin haetaan kevään toisessa yhteishaussa 13.–27. maaliskuuta.

Oamkin hakijamäärä edelleen korkealla

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa Oulun ammattikorkeakouluun haki yhteensä 3830 hakijaa. Jokaista tarjolla ollutta opiskelupaikkaa tavoittelee keskimäärin yli 15 hakijaa.

Eniten hakijoita Oamkiin oli Bangladeshista, josta tuli 848 hakemusta. Muita yli 300 hakijan maita olivat Nepal (552), Pakistan (514), Nigeria (454) ja Sri Lanka (323). Hakijamäärät laskivat jonkin verran ennätysvuoteen 2023 verrattuna, jolloin Oamkiin haki 4991 hakijaa, mutta ovat edelleen historiallisen korkealla tasolla. Hakijamääriin voi tarkistusten jälkeen tulla muutoksia.

Bachelor- eli AMK-tutkintoon johtavista koulutuksista suosituin oli International Business, jonka 50 aloituspaikkaa haki 1086 hakijaa. Oamkissa oli haussa neljä Bachelor- eli AMK-tasoista koulutusta. Master-tutkintoon johtavassa koulutuksessa data-analytiikkaan ja tiedolla johtamiseen suuntautuva Data Analytics and Project Management -koulutus oli suosituin. Opiskelupaikkaa tähän koulutukseen tavoittelee jopa 30 hakijaa aloituspaikkaa kohden. Lisäksi haussa olivat kulttuurin alan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavat Digital Performance ja Education Entrepreneurship.

Kevään ensimmäisen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 31. toukokuuta. Toisessa yhteishaussa 13.–27. maaliskuuta voi hakea suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin. Oamkissa on tarjolla 48 hakukohdetta ja 1 675 opiskelupaikkaa.