Ensi viikolla vietetään Lapsen oikeuksien viikkoa – Ouluhallissa viikon pääjuhla Ilon päivä -tapahtuma

Oulun viikon päätapahtuma on Ouluhallissa keskiviikkona 16. marraskuuta järjestettävä koko perheen tapahtuma, jossa on paljon nähtävää ja kuultavaa. Kuva: Istock, StefaNikolic

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Viikko huipentuu sunnuntaina 20. marraskuuta vietettävään kansainväliseen Lapsen oikeuksien päivään.  Viikon aikana Oulussa järjestetään tapahtumia lapsille ja perheille. Oulun viikon päätapahtuma on Ouluhallissa keskiviikkona 16. marraskuuta järjestettävä koko perheen Ilon päivä -tapahtuma. Myös muun muassa päiväkodeissa, kouluissa sekä harrastustoiminnassa voidaan järjestää toimintaa viikon aikana. 

Ilon päivä Ouluhallissa

Koko perheen Ilon päivä -tapahtuma juhlistaa lapsen oikeuksia Ouluhallissa. Maksuttomassa tapahtumassa luvassa paljon mukavaa yhdessä tekemistä kaikenikäisille. Iloiset, toiminnalliset ja lapsiystävälliset toimintapisteet tempaavat mukaansa ja luovat iloa koko perheelle. Tapahtumassa nähdään toimintapisteiden lisäksi musiikkiesityksiä. 

Lavalla esiintyvät muun muassa Tempo Orkesteri, Barbara Klovni, Teuvo Pakkalan kuoro, Taikatahti koulun tanssikerho sekä Hissu Hiiren lasten jooga.

Toimintapisteillä lapsille ja perheille on toiminnallista yhdessä tekemistä, kuten pomppulinnoja ja liikuntavälineitä, trampoliinit, liikunta- ja rentoutustuokioita, onnenpyöriä ja arvontoja, poliisiauto, askartelua ja värittämistä, tutkimista ja rakentelua, kirjastoauto Onneli, naamiaiset, Minecraft-pelaamista, Hintan koulun oppilaiden Hintta Design -tuotteita sekä paljon muuta yhdessä tehtävää ja tutustuttavaa.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Oulun kaupungin, seurakuntayhtymän sekä useiden eri järjestöjen kanssa.

Teemana oikeus turvallisuuteen

Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja Lapsen oikeuksien toteutumista. 

Tämän vuoden Lapsen oikeuksien teema on lapsen oikeus turvallisuuteen. Sekä lapsen oikeuksien sopimus että kansallinen lainsäädäntö velvoittavat huolehtimaan siitä, että lasten on turvallista elää ja kasvaa. Lasten ja nuorten turvallisuus muodostuu turvallisesta ympäristöstä, turvallisista ihmissuhteista ja omasta turvallisuuden kokemuksesta. 

Teemaviikko kutsuu kaikkia aikuisia ja lapsia yhdessä pohtimaan turvallisuutta sekä sitä, miten se lasten elämässä toteutuu ja miten me jokainen voimme sitä aktiivisesti vahvistaa. Myös Oulu lapsiystävällisenä kaupunkina haluaa edistää omilla toimillaan kunnassa asuvien lasten turvallisuutta. 

Lue lisää Mun Oulun tapahtumakalenterista tai tapahtuman Facebook-sivuilta. Lapsen oikeuksien viikosta voi lukea tästä linkistä.

Oulun Lapsen oikeuksien viikon tapahtumat on koottu Oulun kaupungin verkkosivuille tämän linkin taakse.