Vuolle Setlementti tuo Heinäpäähän 3 000 neliön yhteisökeskuksen

Vuolle Setlementin uudet toimitilat valmistuvat osoitteeseen Pikku-Iikan katu 6. Muutto on joulukuussa. Kuvat: Arkkitehtuuritoimisto Juha Paldanius Oy

Julkaistu: Kirjoittaja: Sirpa Anneli Tarkkinen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuolteen yhteisöllisestä hyvinvoinnin keskuksesta Heinäpäästä löytyvät ensi vuonna kansalaisopiston toiminnot sekä erilaisia kokoontumisen tiloja.

”Pihalle tulee ulkoliikunta- ja hyvinvointialue, viherrakentamista, marjapensaita, omenapuita ja lehmuksia, sisälle myös olohuonetila. Pienimuotoinen kahvila-ravintola on vahvasti mukana suunnitelmissa”, kertoo Vuolle Setlementin toiminnanjohtaja Jussi Kemppainen.

”Haaveenahan meillä on, että lauantaisin voisi olla Vuolle-päiviä, jolloin ylisukupolvisesti tultaisiin eri harrasteisiin, osa esimerkiksi meidän pihaviljelyksillemme ja sitten harrasteiden jälkeen kokoonnuttaisiin syömään tai keskustelemaan olohuonetilaan”, suunnittelee Kemppainen.

Vaihtoehtoisesti voisi Kemppaisen mukaan arkiaamuna esimerkiksi käydä jumppaamassa, espanjan tunnilla ja sitten kahvila-ravintolassa syömässä.

Esteetön tila tilavine hisseineen, huomio pyöräilijöissä

Heinäpäähän sijoittumista puolsi sen helppo saavutettavuus ja sijainti lähellä keskustaa.

”Heinäpää senioreiden ja nuorten aikuisten kaupunginosana tuki päätöstämme, kun sijoittumista haettiin. Lisäksi Heinäpää on viriili ja kehittyvä alue, joten meillä on siellä toimintaedellytyksiä”, perustelee Kemppainen.

Uuteen taloon tulee 3 000 neliötä kahteen kerrokseen. Kiinteistössä on panostettu esteettömyyteen esimerkiksi erillisellä sisäänkäynnillä ja automaattiovilla. Hissit on mitoitettu pyörätuoleille sopiviksi. Tiloissa on myös huomioitu kuulovammaiset erillisellä kuulonapuvälineistöllä.

Musiikin opiskeluun tulee vahvasti akustoituja tiloja sekä tilat bändeille ja taideopetukseen.

Opiston yksi vahva osa-alue on liikunta. Sen opetusta helpottaa, että uuden tilan ansiosta ei enää olla riippuvaisia muiden toimijoiden salivuoroista.

Kurssimaksujen nostoa ei suunnitteilla

Pihalta löytyy parkkipaikkoja 110:lle autolle, pyörille tulee oma katos sekä 80 runkolukittavaa paikkaa.

”Pyöräparkkien määrää lisättiin alkuperäisestä, koska toive on, että paikalle voitaisiin saapua entistä enemmän pyöräillen”, sanoo Kemppainen.

Uusi tila ei Kemppaisen mukaan muuta opetustarjontaa radikaalisti. Myöskään kurssimaksujen nostamista suoraan rakentamisen perusteella ei suunnitella.  

Vuolle Setlementin Heinäpään toimitilan budjetti on noin kahdeksan miljoonaa euroa. Maksajana on ilman tukia Vuolle Setlementti ry. Uusi rakennus nousee kaupungin vuokratontille. Rakentajana toimii Lapti-rakennusliike ja arkkitehtinä Juha Paldanius.  

 

Lue myös