Vuoden nuori oululainen -haku alkaa – ehdotuksia vastaanotetaan marraskuun puoliväliin asti

Viime vuonna tunnustus jaettiin ensimmäisen kerran ja ansion sai lukiolainen Jesse Koskela. Kuva: Juuso Haarala

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin nuorisopalvelut etsii nuorta, joka ansaitsee Vuoden nuori oululainen -tittelin. Hän voi esimerkiksi olla toiset huomioon ottava, itsensä ylittänyt, omassa jutussaan hyvä tai vaikka aktiivinen nuori.

Idea tittelin myöntämisestä on syntynyt nuorisopalveluissa. Tarkoituksena on jatkaa myös tulevina vuosina.

”Allianssi, Suomen nuorisoalan kattojärjestö, palkitsee vuosittain henkilön tai yhteisön, joka tekee hyvää työtä nuorisotyön kentällä ja siitä saimme idean vuoden nuoresta oululaisesta”, avasi nuorisopalveluiden koordinaattori Tarja Rönkkö ansion perusteita vuosi sitten.

Julkistus itsenäisyyspäiväjuhlassa

Vuoden nuori voi olla henkilö, joka asuu tai opiskelee Oulussa ja on iältään 13-29-vuotias eli syntynyt 1992-2008. Tunnustuksella halutaan tukea nuoria ja nostaa esille hienoja asioita, joita oululaiset nuoret tekevät. Sen avulla halutaan myös kannustaa miettimään omassa elämässä mukana olevia nuoria ja heidän hyviä ominaisuuksiaan.

Raati käsittelee kaikki ehdotukset ja tekee valinnan Vuoden nuoresta oululaisesta. Raati koostuu kolmesta nuorisotyön ammattilaisesta sekä kahdesta nuorisojäsenestä. Vuoden nuori oululainen valitaan nyt toisen kerran. Viime vuonna tittelin voitti Jesse Koskela.

Voit ehdottaa ketä tahansa, joka mielestäsi ansaitsee Vuoden nuori oululainen -tunnustuksen. Kerro meille oma ehdotuksesi ja perustelut sille.

Ehdota nuorta viimeistään sunnuntaina 14.11.2021 tästä linkistä. Vuoden nuori oululainen julkistetaan nuorten itsenäisyyspäiväjuhlassa 4.12.2021.

Lue myös