Varjakan lossi, Pilpasuo, Kellon kalasatama… – juuri ilmestynyt Kesävinkit Ouluun 2022 -kartta antaa paljon lomatekemistä

Uusi kesävinkkikartta tarjoilee paljon tekemistä lomapäiviin. Jutun lopussa on tietoa, mistä kartan saa. Kuva: Tarja Ikola

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Juuri ilmestynyt Kesävinkit Ouluun 2022 kokoaa yhteen valoisan ja aurinkoisen vuodenajan menovinkit uimarannoista kesämuseoihin ja puukaupunginosiin. Kartasta löytyy myös parhaat valokuvauspaikat ja kesäkahvilat.

Kartan kanssa eivät tekeminen ja näkeminen lopu paikalliselta. Omille Ouluun tuleville kesävieraillekin kartasta saa paljon vinkkejä mukavaan vapaa-ajanviettoon ja tekemiseen kotikaupungissa. Matkailija taas bongaa yhdeltä katsomalta tärkeimmät käyntikohteet.

Kesäkartasta löytyvät lisäksi muun muassa näköalatornit, museot ja galleriat, valokuvauspaikat, perheiden tärppejä unohtamatta.

Paljon vinkkejä kesäpäiviin

Vinkkioppaan voi käydä noutamassa esimerkiksi Oulun matkailuneuvonnasta, jossa samalla voi kysäistä neuvoa asiantuntijoilta. Matkailuneuvoja Tarja Ikola haluaisi itse käydä tutustumassa Kellon perinteiseen kalasatamaan ja vierailla Varjakansaarella.

”Hyvä lohikeitto merimaisemissa kuulostaisi mainiolta”, hän sanoo.

Myös Matkailuinfon matkailuneuvojat Jenni Ronkainen ja Roosa Palomäki ovat valmiita vinkkaamaan omia lempipaikkojaan.

”Vinkkikartan merelliset kohteet ovat myös omia kestosuosikkeja: Varjakan lossi on aina elämys, samoin tuo edellä mainittu Kellon kalasatama on kivan pyörämatkan päässä, ja tietenkin jokisuiston saariin pitää tänäkin kesänä mennä seikkailemaan sup-laudan kanssa”, Palomäki nostaa.

”Oulussa luontokohteet ovat mukavan lähellä ja koirien kanssa tulee tulevanakin kesänä käytyä retkeilemässä Pilpasuolla ja Sanginjoella”, lisää Ronkainen.

Lisäksi tulevana kesänä Saaga Travel järjestää monipuolisesti päiväretkiä Pohjolan Rengastien alueella, esimerkiksi Raaheen, Syötteelle, Kierikkikeskukseen ja suosittuun Hailuotoon. Retkiä järjestetään heinä-elokuussa, Liminganlahdelle pääsee jo kesäkuussa.

Mistä kesäkartan saa?

  • Kesävinkkikartan voi napata matkaansa Oulun matkailuneuvonnasta, kauppahallista, oululaisista majoitusliikkeistä, rautatieasemalta, Tietomaasta, Oulun taidemuseolta, Pohjois-Pohjanmaan museolta, Oulu10:stä ja Valveelta.
  • Kartan sähköinen versio on saatavilla Issuussa suomeksi ja englanniksi.
  • Oulun matkailuneuvonta, Hallituskatu 36 B, 90100 Oulu, on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–17
  • Juhannuksen jälkeen, heinä-elokuun lauantaisin klo 10-16 palvelua saa pop up -konttipyörällä kaupungilla ja Nallikarissa liikkuvilta kesämatkailuneuvojilta sekä puhelimitse 08 55841330.