Vaalitko hiljaisuutta vai nautitko kaupungin äänimaisemasta? – Oulussa meneillään asukaskysely, jossa arvotaan myös ruokalahjakortti

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ääniympäristöllä on merkittävä vaikutus asuinympäristön viihtyisyyteen ja terveyteen. Hyvä ääniympäristö ei häiritse keskittymistä, keskustelua tai unta, se auttaa rentoutumaan ja virkistymään.

Ajoittain ja paikoitellen, etenkin kaupunkiympäristössä, voi kohdata huonoja ja meluisia äänikokemuksia. Melu on lyhytaikaisena siedettävää, mutta jatkuva tai usein toistuva kokemus meluisasta ympäristöstä voi aiheuttaa merkittävää viihtyisyyshaittaa, mahdollisesti jopa terveydellistä haittaa.

Kysely ei kata sisä-ääniä

Kaupunkiympäristöpalveluiden kyselyssä kerätään Oulun kaupungin asukkaiden kokemuksia ulkoalueiden ääniympäristöistä. Kysely ei koske rakennuksen sisältä kuuluvia ääniä, kuten talotekniikan, hissien tai esimerkiksi naapureiden aiheuttamia meluhaittoja.

Kyselyllä kartoitetaan myös paikkoja, jotka koetaan hiljaisiksi, miellyttäviksi tai meluisiksi. Kyselyn tuloksia hyödynnetään syksyllä 2023 valmistuvan Oulun kaupungin meluntorjunnan toimintasuunnitelman laatimisessa.

Kyselyyn voi vastata anonyymisti. Halutessaan vastaukseen voi jättää yhteystiedot ja osallistua 50 euron suuruisen päivittäistavarakaupan lahjakortin arvontaan. Yhteystietoja käytetään vain arvonnan suorittamiseen, eikä niitä yhdistetä muihin vastauksiin. Arvonta suoritetaan vastausajan päätyttyä, ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kysely on auki 19. maaliskuuta. Kyselyyn pääset tästä linkistä.