Väylävirasto kutsuu kuulemaan kaksoisraidesuunnitelmista – melu- ja tärinäongelmia pyritään korjaamaan Oulu–Liminka-välillä

Raideliikenteen olosuhteita Oulusta etelään päin pyritään parantamaan huomattavasti. Kuva: Samuli Rinne

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Väyläviraston tämän vuosituhannen suuriin hankkeisiin kuuluu Tampere–Oulu-rataosuuden kaksoisraide.  Vaiheittain kohti pohjoista suunniteltavat ja toteutettavat kaksoisraiteet ja parannettavat liikennepaikat lisäävät rataverkon välityskykyä ja poistavat liikenteen pullonkauloja. Pitkällä aikavälillä rataosuudella on myös mahdollista lisätä junamääriä.

Väylävirasto aikoo valottaa erityisesti Oulun, Kempeleen ja Limingan alueiden ratasuunnitelmia maanantaina 23. tammikuuta infotilaisuudessa Oulun BusinessAsemalla kello 17 alkaen. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä.

Väyläviraston projektipäällikkö Eero Virtanen kertoo tilaisuudessa ajankohtaiskuulumiset Tampere–Oulu-ratasuunnitteluhankkeesta, ja projektipäällikkö Janne Tuovinen kertoo Limingan ja Oulun välisen kaksoisraiteen viime huhtikuussa alkaneen suunnittelun tilanteesta. Kaksoisraidetta suunnitellaan Limingan ja Oulun välille 19 kilometrin matkalle.

Yhteistyötä kuntien ja kansalaisten kanssa

Osana kaksoisraidehanketta pyritään korjaamaan myös Liminka–Oulu-rataosuudella esiintyviä melu- ja tärinäongelmia, jotka johtuvat siitä, että rata on rakennettu osittain vanhalle merenpohjalle.

Väylävirasto pyrkii rakentamaan kaksoisraidetta ja ratkaisemaan melu- ja tärinäongelmia tiiviissä yhteistyössä kuntien ja kansalaisten kanssa. Suunnitteluvaiheessa on luvattu ottaa laajasti huomioon maankäyttöön ja kaavoitukseen, ihmisten elinoloihin ja luonnonympäristöön vaikuttavat asiat.

Maanantain tilaisuudessa kuullaan myös alueen kuntien puheenvuorot sekä GRK Suomi Oy:n projektipäällikkö Tarmo Keski-Lopin katsaus Hirvinevan liikennepaikan parantamisesta.

Infotilaisuus pidetään maanantaina 23.1.2023 klo 17–18.30 Oulun BusinessAsemalla (Hallituskatu 36). Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.