Uusi nuorten aikuisten kohtaamispaikka Loko avataan Oulun ydinkeskustassa

Loko sijaitsee Plaanaojan vieressä Kauppurienkatu 23:ssa. Sisäänkäynti on Vaarankadun puolella.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun NMKY avaa perjantaina 14. kesäkuuta uuden nuorten aikuisten kohtaamispaikka Lokon. Tila on tarkoitettu 18-35 -vuotiaille ja se sijaitsee Oulun keskustassa osoitteessa Kauppurienkatu 23.

Toimintaa järjestetään arkisin pääsääntöisesti iltapäivä- ja ilta-aikaan sekä satunnaisesti viikonloppuisin. Tarkoitus on lisätä kohderyhmän nuorten aikuisten mahdollisuuksia tutustua uusiin ihmisiin sekä löytää mielekästä tekemistä omaan arkeen. Lokossa järjestetään avointa toimintaa sekä pienryhmä- ja yksilöohjausta. Avajaisia vietetään perjantaina 14. kesäkuuta.

”Toiminnan lähtökohtana on tukea nuorten aikuisten arjenhallinnan taitoja, tulevaisuuden suunnittelua ja omien vahvuuksia löytämistä. Näiden lisäksi panostamme sosiaalisiin taitoihin ja vuorovaikutustilanteisiin”, toteaa toiminnasta vastaava Elisa Hinkkala.

Maksuton ja päihteetön

Loko on tarkoitettu yhteisölliseksi kohtaamispaikaksi, jossa on tilaa yhdessä oloon ja vapaa-ajan toimintaan. Aikaa voi viettää muun muassa juttelun, kädentaitojen, arjen touhuilun, musiikin, taiteen, pelailun, luovan toiminnan ja kokkailun parissa. Kohtaamispaikassa nuoret aikuiset pääsevät itse vaikuttamaan toiminnan suunnitteluun, sisältöön ja toteuttamiseen.

Toiminta on päihteetöntä ja maksutonta. Toiminta käynnistyy Stean rahoittamana kehittämishankkeena ja jatkuu tällä hetkellä ainakin vuoden 2026 loppuun.

Lisätietoja Lokosta tästä linkistä.