Tule mukaan vartin mittaiseen jumppaan!

Jo viidentoista minuutin mittainen jumppahetki toimii hyvin taukojumppana tai lyhyenä lihasten herättelyjumppana muutoin. Kuvakaappaus liikuntapalveluiden jumppavideolta.

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Hanna Sankala-Sivula

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Etätyöaikana ja ryhmäliikuntojen ollessa tauolla on tärkeää muistaa päivittäin vähäisenkin liikkumisen merkitys. Paikallaan oloa on hyvä katkaista välillä lyhyestikin. Liikuntapalveluiden ohjaajat ovat valmistaneet useita itsenäiseen liikkumiseen kannustavia harjoitusohjelmia. Kaikki ohjelmat löytyvät liikuntapalveluiden nettisivuilta. Useat ohjelmat on tehty tulostettavaan muotoon.

Myös videoituja liikuntaohjelmia on tehty oululaisia liikunnan ystäviä varten. Jo yli 2000 katselukertaa YouTubessa on kerännyt reilun vartin mittainen jumppaohjelma, joka sopii lähtökohtaisesti kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille. Harjoitukseen ei tarvitse tuolin lisäksi muita varusteita.

”Liikkeet yritettiin katsoa siten, että kaikki lihasryhmät tulisi käytä läpi. Tosi lyhythän tämä jumppa on, mutta kerran ainakin ehdittiin oikea polvi nostamaan ylös”, kertoo liikunnanohjaaja Anu Palokangas vitsaillen.

Läpi videon esitetään liikkeistä kevyempi ja raskaampi vaihtoehto. Liikkeet voi tehdä myös koko ajan istuen. Videon alussa on lämmittelyosio, sen jälkeen tulee lihaskunto-osio ja lopussa on lyhyt venyttelyosio. Videon ovat teknisesti toteuttaneet ikäihmisten vertaisohjaaman KunnonLähde-toiminnan videokerholaiset.

Debi-koira ilahduttaa jumppaajia

Videolla vilahtaa myös Palokankaan Debi-villakoira, joka katsoo kiinnostuneesti jumppaajia.

”Debi on innokas ihmettelijä. Hän on minun vetämissä etäjumpissakin käynyt venyttelemässä mummujen ja pappojen kanssa. Debille mieluisin harrastusmuoto taitaa olla kuitenkin juokseminen pallo suussa tai käytetty sukka suussa”, sanoo Palokangas.