Tonnin idea -kisan antia: Iloa ja hyvinvointia tämän alueen luontokuvista

Valokuvaaja Kari Arontie toivoo, että hänen tekemänsä luontokuvavideo tuottaisi oululaisille iloa mahdollisimman laajasti, esimerkiksi vanhuksille palvelutaloissa. Videossa on paljon tuttuja maisemia. Kuvat: Anu Vihavainen

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kari Arontie on eläkkeellä oleva sähköinsinööri, joka hankki eläkkeelle jäätyään valokuvaajan ammattitutkinnon. Hän kertoo, että monenmoiset kurssit ja koulutukset sekä omaehtoinen aktiivinen opiskelu ovat täyttäneet eläkeläisen päivät. Arontie tekee myös tilaustöitä yrityksensä KuvaKaron kautta.

Arontie oli jo pitkään miettinyt, että luontokuvien katselulla voisi tuottaa iloa ja hyvinvointia erityisesti sellaisille ihmisille, jotka eivät itse pääse luontoon. Tarve tuli esille, kun hän oma äitinsä oli hoivakodissa.

”Kun näin netissä Tonnin idea -kilpailun, päätin toteuttaa ideani. Minulle oli heti selvää, että ajatukseni luontokuvien avulla tehtävästä multimediasta sopisi siihen hyvin”, hän sanoo.

Kari Arontie tietää, että luontokuvilla on rahoittava ja tervehdyttävä vaikutus. 

Arontie toteutti voittamallaan tonnilla luontokuvistaan multimediaesityksen, jossa yhdistyy kuvat ja äänet. Lopputulos on rauhallisesti etenevä video, jota voi katsella muun muassa tv:n kautta. Video on inspiroiva vaihtoehto tv:n päiväohjelmille, joita näytetään monissa asiakas- ja hoivatiloissa.

Luontokuvat hyviä mielelle

Arontien mukaan on todistettu kiistattomasti luontokuvien tervehdyttävä ja rauhoittava vaikutus katselijoille. Tutut aiheet vangitsevat ja rauhoittavat katselijansa: jännitys vähenee ja verenpaine laskee kuvia katsellessa.  

”Tilaan syntyy rauhallinen ja tervehdyttävä ilmapiiri. Tällöin hoitajien ja muun henkilökunnan on helpompi keskittyä muuhun työhönsä”, mies perustelee.

Hän kertoo esitelleensä jo aiemmin ideaansa muutamalle Oulun kaupungin vanhustenhuollon ja mielenterveyden ammattilaiselle ja saaneensa heiltä hyvin kannustavan palautteen.

Kari Arontie toivoo, että luontokuvavideo tuottaisi iloa esimerkiksi vanhuksille palvelutaloissa. Se sopii myös odotustiloihin.

”Toivon esitykseni leviävän ja kuluvan kovassa käytössä.”

Iloa ja hyvinvointia luontokuvista -video, joka sisältää paljon katsottavaa Oulusta ja Pohjois-Suomesta, on nähtävillä tässä alla sekä Oulun kaupungin Youtubesta. Video on myös kaikkien vapaasti käytettävissä.

Iloa ja hyvinvointia luontokuvista -video on yksi Tonnin idea -kilpailun kolmesta voittajasta. Kilpailussa haettiin ideoita, joilla Oulusta tehdään kaupunkilaisille entistäkin parempi paikka. Kunkin voittaneen idean keksijä saa käyttöönsä 1000 euroa ideansa toteuttamiseen.

Lue lisää Tonnin idea -kilpailusta tästä linkistä.

 

 

 

 

 

Lue myös