Tiernatori kutsuu nauttimaan paikallisista herkuista ja käsitöistä

Tiernatori on avoinna Rotuaarin aukiolla aatonaattoon asti. Kuvat: Minna Mäki-Heikkilä

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Minna Mäki-Heikkilä

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tiernatorilla on tänä vuonna mukana kolmisenkymmentä eri myyjää. Paikallista designia löytyy tuohikoruista ja -sisustustuotteista hailuotolaisiin tikkureihin ja paperituotteisiin.

Sopu designin myyjät valmistelevat tuotteiden asettelua.
Sopu designin valikoimista löytyy Ada Heleniuksen ja Janika Kaunion valmistamia koruja, sisustus- ja paperituotteita, sinappia ja kynttilöitä.

Tämän vuoden tarjonnassa nousevat myös kestävät tuotteet kuten kaisla- ja ylijäämämateriaaleista valmistetut korut ja tuotteet, kierrätetyt vintagevaatteet ja kasviöljystä valmistetut yrttivoiteet ja -saippuat sekä muu luonnonkosmetiikka. Käsitöiden osalta Tiernatorilta löytyy muun muassa lampaanvillatuotteiden ja turvehuopatossujen lisäksi Reilun kaupan tuotteita.

Makrameetöitä ja sukkia Osuuskunta Artesaaren pisteellä.
Osuuskunta Artesaarin kauniit makramee-työt ja lämpimät sukat odottelevat lahjapakettiin pääsyä.

Tiernatorilla on tarjolla monenlaisia paikallisia herkkuja: Oulussa valmistettua käsintehtyä suklaata, hamppuelintarvikkeita, marjamehuja, poroa ja erilaisia kalatuotteita kylmäsavustetusta kirjolohesta ja loimusiiasta muikunmätiin. Mukaan voi ostaa myös erilaisia joulun herkkupaketteja Korvatunturilta, laatikoita ja tietysti paikallista hunajaa.

Uusi pohjoisen ruoan Arctic Food Lab lanseerataan Tiernatorilla sen ensimmäisenä viikonloppuna 10.–12. joulukuuta. Arctic Food Lab kokoaa yhteen Oulun seudun gastronomian ja ruokakulttuurin toimijoita ja juhlistaa pohjoista ruokaa osana Oulu2026-kulttuuripääkaupunkiohjelmaa.

Arctic Food Lab tuo esille paikallisia ruokatuotteita.
Arctic Food Lab nostaa esille pohjoisen alueen ruokakulttuuria. Oulu2026 hankejohtaja Piia Rantala-Korhosen tarjoilema Savilaakson ohrarieska tekee kauppansa torikävijoille.

Rotuaarilla kävellessä voi Tienatorin aikaan törmätä myös itse Joulupukkiin. Torilla vierailee myös eläinystäviä kuten poroja, alpakoita, koirakavereita, poneja ja itse Iiro-hevonenkin.

Joulupukin istuin Tiernatorin keskiössä.

Joulupukki vierailee Tiernatorilla ensimmäisen kerran avajaisviikonlopun perjantaina klo 17–18 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 12–14.

Tiernatori on oululainen versio perinteisesti saksalaisesta joulutorista. Sen tuottavat yhdessä Oulun Liikekeskus ry ja Oulun kaupungin tapahtumapalvelut osana kaupungin jouluohjelmaa eli oululaisittain tierna-aikaa. Tiernatori on avoinna päivittäin 10.–23. joulukuuta klo 11-18 Rotuaarin aukiolla.

Listauksen Tiernatorin myyjistä ja heidän aikatauluistaan sekä torin vieraista löydät osoitteesta tiernatori.fi. Ajankohtaisia uutisia voit seurata myös Tiernatorin some-kanavista.

Sukka ja seppeleen myyntipiste Tiernatorilla.
Sukka ja Seppele on kolmen eläkeläisen kaveruksen käsityöporukka, joka on kutonut ja askarrellut tuotteita joulutoreille jo parikymmentä vuotta.