Talavikatua jatketaan maaliskuun loppuun Rotuaarilla – kokeilulla selvitellään, miten talvi-Oulua saisi viihtyisämmäksi

Suuren suosion Talavikadulla saanut Oululohi-teos vierailee tulevana viikonloppuna Nallikarin Frozen People -tapahtumassa. Kuva: Pasi Rytinki

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Helmikuun alussa Oulun Liikekeskus ry ja Oulun kaupunki aloittivat kokeilut, joiden tavoitteena on parantaa Oulun keskustan vetovoimaa edistämällä sujuvaa asiointia ja talvisen keskustan houkuttelevuutta. Myös pysäköintikokeilut jatkuvat suunnitellusti maaliskuun loppuun saakka ja niistä kerätään asiakaspalautetta.

Kokeilun tavoitteena on selvittää, millaisilla ratkaisuilla talvista kävely-ympäristöä on mahdollista kehittää viihtyisämmäksi. Talavikadulle on lisätty talvista kasvillisuutta ja levähdyspaikkoja. Suuren suosion saanut Oululohi-teos lomailee kuitenkin Talavikadulta maaliskuun ensimmäisen viikonlopun, kun se käy vierailulla Frozen People -tapahtumassa.

Ideoita testataan ketterästi

Kokeilujen avulla pystytään testaamaan ketterästi uusia ideoita ja oppimaan niistä. Kokeiluja on suunniteltu yhdessä asukkaiden, yritysten ja luottamushenkilöiden kanssa mm. syksyllä järjestetyissä työpajoissa.

Pysäköintiä piipahduksin -kokeilun tavoitteena on selvittää, miten kiekollisten pysäköintipaikkojen ja talvisen pyöräpysäköinnin lisääminen vaikuttavat keskustassa asiointiin. Kiekolliset pysäköintipaikat toteutetaan kohteisiin, joissa on nykyisin maksullista pysäköintiä. Pyöräpysäköinnin määrää vähennetään talvisin kunnossapidon vuoksi verrattuna muihin vuodenaikoihin, ja kokeilussa pysäköintiä lisätään muutamissa keskeisissä sijainneissa ja lisäksi yhdessä kohteessa testataan myös katoksellista telinettä.

Kokeiluista kerätään palautetta asukkailta ja vierailijoilta verkkokyselyllä koko kokeilun ajan. Kyselyssä pääset myös kertomaan, millaista elämää toivoisit talviseen keskustaan tulevaisuudessa.

Kyselyyn pääsee tästä linkistä.

Seuraa kokeiluja somessa: #SujuvaAsiointi ja #Talavikatu tai osoitteessa www.ouka.fi/sujuva-asiointi