Taimien vaihtoa ja taidetta Kiertokaaren Likellä – avoin tapahtuma kaikille kaupunkilaisille

Sisustusarkkitehtitoimisto Sisu Interior on suunnitellut Liken aulatilaan värikkään, yhteisöllisesti toteutettavan installaation, joka kootaan OSAOlta ja Ammattiopisto Luovilta saadusta ylijäämäpuusta. Kuva: Kiertokaari

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kiertokaari herättää jälleen henkiin taimienvaihtotapahtuman, joka järjestettiin ennen koronapandemian alkamista Ruskon jätekeskuksessa useana vuonna. 

”Tuntui luontevalta siirtää tapahtuma Likelle, sillä haluamme myös kehittää uudesta kierrätyskeskuksesta erilaisten yhteisöllisten tapahtumien paikan. Se sijaitsee myös parempien joukkoliikenneyhteyksien päässä kuin Ruskon jätekeskus”, kertoo Kiertokaaren viestinnän asiantuntija Sari Arffman.

Kiertoon kasvit ja puutarhatarvikkeet

Kasvit kiertoon -kierrätystapahtumassa kasvien taimet ja vaikkapa huonekasvit vaihtavat omistajaa maksutta. Paikalle voi tuoda taimen tai kasvin sen nimellä varustettuna. Tapahtumaan osallistuminen ei edellytä omien taimien tai kasvien tuomista paikalle.

Tapahtuma antaa oivan mahdollisuuden vaihtaa tietoja kasvin omistajan kanssa esimerkiksi siitä, millaisissa olosuhteissa kasvi viihtyy.

Liken tavaran vastaanotto ja myymälä ovat tavalliseen tapaan avoinna tapahtuman aikana. Kierrätyskeskukseen otetaan mielellään vastaan hyväkuntoista kierrätystavaraa myytäväksi, ja nyt ajankohtaisia ovat päivän teeman mukaisesti vaikkapa erilaiset puutarhatyökalut ja muut puutarhatarvikkeet.  

Ylijäämäpuusta yhteisötaidetta

Limingantullin Kierrätyskeskus Likke on avattu huhtikuun lopussa. Arffman kertoo, että Liken suunnittelussa yhtenä lähtökohtana ovat olleet värikäs tilailme sekä ihmisten osallistaminen.

Sisustusarkkitehtitoimisto Sisu Interior on suunnitellut Liken aulatilaan värikkään, yhteisöllisesti toteutettavan installaation, joka kootaan OSAOlta ja Ammattiopisto Luovilta saadusta ylijäämäpuusta. 

”Puunpalasia maalattiin ensimmäisen kerran taidetyöpajassa Likellä toukokuun lopulla, ja silloin saatiin kokoon noin 400 palasta. Tulevana torstaina on tarkoitus saada maalattua loput palaset, jotta voimme koota yhteisöllisen kierrätysinstallaation seinälle kesän aikana”, Arffman valaisee.

Lisätietoja Limingantullin Kierrätyskeskus Likestä: likke.fi