Taas etsitään kaupungin vammaisystävällisintä toimijaa

Kaupungin vammaisneuvosto huolehtii muun muassa siitä, että kaupunki on mahdollisimman esteetön kaikille. Kuva: Mostphotos

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupungin vammaisneuvosto myöntää vuosittain tunnustuksen oululaiselle toimijalle, joka ottaa vammaiset huomioon erityisen hyvin.

Viime vuonna tunnustuksen sai lauluyhtye Liikkuva Laulureppu, ja lisäksi vammaisneuvosto myönsi yhteisötalo Aleksinkulmalle kunniamaininnan vammaisystävällisestä toiminnasta. Vuonna 2020 vammaisystävällisimmäksi toimijaksi valittiin ravintola Tuba Food & Lounge.

Vammaisneuvosto pyytää esittämään 28. helmikuuta mennessä ehdokkaita, joista se valitsee palkittavan ja kunniamaininnan saajan. Ehdotuksen mukaan tulee liittää hyvät perustelut: Missä palvelu pelaa, missä asenteet ovat kunnossa ja fyysiset esteet on raivattu kaikkien asiakkaiden tieltä?

Ehdotukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen vammaisneuvosto@ouka.fi.

Kaupungin vammaisneuvosto ohjaa kaupunkiorganisaatiota huomioimaan kaikessa toiminnassa ihmiset, joiden toimintakyky ei ole sataprosenttinen. Se antaa esimerkiksi lausuntoja esteettömyydestä kilpailutuksiin. Vammaisneuvosto on pakollinen kaikissa kunnissa, ja Oulussa julkisen rakennuksen rakennuslupa edellyttää vammaisneuvostolta puoltavaa lausuntoa.

Lue myös