Stora Enson uuden paperikoneen ympäristövaikutusten arviointi alkaa – tähtäimessä yli 150 uutta työpaikkaa

Stora Enson Oulun tehtaan uusien investointien pääomakustannukset olisivat arviolta 900–1000 miljoonaa euroa vuosina 2023–2026. Kuva: Stora Enso

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Stora Enso on saanut valmiiksi helmikuussa käynnistyneen kannattavuusselvityksen Oulun tehtaan toisen paperikoneen muuntamisesta kuluttajapakkauskartongin valmistukseen. Stora Ensolla on voimassa oleva ympäristölupa kahdelle kartonkikoneelle, mutta nyt julkaistu suunnitelma poikkeaa alkuperäisestä suunnitelmasta joiltain osin, minkä vuoksi aloitetaan myös ympäristövaikutusten arviointiprosessi.

Stora Enso Oulu Oy on toimittanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselle ympäristövaikutusten arviointiohjelman eli suunnitelman tarvittavista selvityksistä ja arviointimenettelyn järjestämisestä. Tuotantosuunnan muutoksen vaiheen 2 ympäristövaikutukset arvioidaan ympäristövaikutusten arvioinnista annetun lain mukaisessa menettelyssä.

”Hanke on toteutuessaan hyvin merkittävä, pelkästään Stora Enson toimintoihin tehdasalueelle arvioidaan syntyvän noin 150-200 uutta työpaikkaa. Nyt esiteltävä hanke koskee koko Oulun tehtaan tuotantoketjua aina puunkäsittelystä tuotevarastoihin satamassa”, sanoo Oulun tehtaanjohtaja Juha Mäkimattila.

”Mikäli selvitysten lopputulos on positiivinen, investointipäätös voitaisiin tehdä vuoden 2022 loppuun mennessä, ja tuotanto voisi alkaa vuonna 2025”, hän lisää.

Lue myös