Sirkka Karhu tarttui vaativaan ompelutehtävään – Toripolliisi saa viikonloppuna ylleen Käärijän boleron

Toripolliisille boleron ommellut Sirkka Karhu sanoo, että hankalinta työssä olivat patsaan isot mittasuhteet. ”Kyllä itselle on helpompi tehdä", hän toteaa. Kuvat: Pasi Rytinki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”En olekaan ennen päässyt näin isoa miestä pukemaan”, sanoo oululainen Sirkka Karhu sovitellessaan vihreää boleroa Toripolliisin ylle torstaina.

Oulun kaupungissa innostuttiin viisuviikon aikana ajatuksesta pukea Toripolliisi Käärijän hengessä vihreään boleroon. Kun kuvataiteilijoiden tekijänoikeuksia valvovalta Kuvastolta saatiin lupa tempaukseen, alettiin kiireellä etsiä taitavaa ompelijaa, joka ottaisi bolerohaasteen vastaan.

Tekijäksi löydettiin aktiivisesti ompelua harrastanut Sirkka Karhu.

”Ei tarvinnut pitkään houkutella”, Karhu sanoo nauraen.

Ompelutehtävä ei ollut ihan helppo. Sopivaa kangasta ei löytynyt Oulusta, mutta hätiin tuli Karhun miniä, joka toi kankaan työmatkaltaan Vaasasta.

”Se ei oikein suostunut nostelemaan käsiään, että olisi voinut sovittaa.”

Karhun mukaan haastavinta ompelussa oli Toripolliisin isot mittasuhteet.

”Se ei oikein suostunut nostelemaan käsiään, että olisi voinut sovittaa”, Karhu toteaa.

Sirkka Karhu kävi sovittamassa boleroa Toripolliisille torstaina. Työ vaatii vielä viimeistelyä.

Karhu kertoo aloittaneensa ompelutyön torstaiaamuna viideltä, ja sovittamaan päästiin iltapäivällä. Työ ei ole vielä aivan valmis, sillä sovittamisen jälkeen tarvitaan vielä viimeistelytöitä. Toripolliisi saanee valmiin boleron ylleen perjantaina.

”Kyllä siinä aika paljon aikaa meni, oli hankala saada esimerkiksi ne täytteet kankaan sisään. Minä en ole mikään joutuisa näissä hommissa”, Karhu sanoo vaatimattomasti, mutta ensimmäisen version nähneet olivat jo poikkeuksetta ihastuneita työn onnistumisesta.

Viisuhuumaan osallistuvat myös Ouluhalli, Oulun teatteri ja kauppakeskus Valkea, jotka saavat viikonlopuksi kirkkaanvihreän valaistuksen.