Siivouspäivää vietetään taas lauantaina – Oulussa käytössä uusia kirppispaikkoja

Siivouspäivä on oiva tilaisuus kierrättää tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa. Kuva Niina Jortikka

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Petteri Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Siivouspäivänä voi pystyttää myyntipisteen ilman erillistä lupaa kaupungin yleisille alueille kuten jalkakäytäville, puistoihin ja aukioille, kunhan noudattaa perusohjeita ja ilmoittaa myyntipaikastaan sivustolla www.siivouspaiva.com.

”Olemme olleet aina Suomen toiseksi suurin kirpputorien kaupunki Helsingin jälkeen. Nyt emme ole kaukana Helsingistä. Kirpparien määrät ja osoitteet näkyvät Siivouspäivän www-sivulta”, kertoo Oulun Siivouspäivän yhteyshenkilö Niina Jortikka.

Oulussa noudatetaan siivouspäivänä seuraavia ohjeita:

1. Jokainen kirpputorin pitäjä on vastuussa omasta kirpputoristaan. Kaikkien myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta sivustolla www.siivouspaiva.com sivustolla kohdassa ”Ilmoita oma kirpparipaikka”.

2. Myyntipaikkojen tulee sijaita ensisijaisesti kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Jos myyntipaikka sijoitetaan nurmikoille, tulee huolehtia siitä, että nurmikot eivät vahingoitu. Kirpputorilla ei saa käyttää raskaita, maahan painuvia pöytä- tai tuolirakenteita.

3. Autolla ei saa ajaa puistoon eikä muille nurmialueille.

4. Puihin ei saa ripustaa mitään.

5. Myyntipaikkoja ei saa pystyttää parkkipaikoille, Rotuaarille tai Kauppatorille ilman henkilökohtaista lupaa, eikä tällä kertaa myöskään Mannerheiminpuistoon (Tohtoripromootion kulkue) tai Åströminpuistoon (remontti kesken).

Tämän kevään Siivouspäivänä Oulun kaupunki tarjoaa uusina kirpputorialueina käyttöön pääkirjaston torinpuoleisen puistoalueen (ei patsasalue) sekä teatterin nurmikkoalueen. Teatterin etuoven alueelle ei saa pystyttää kirppiksiä. Rappusaluetta voi käyttää, mutta kaupunki toivoo, että nurmikko on ykkösalueena.

6. Valitse myyntipaikka, johon voit helposti pyytää luvan – esimerkiksi lähikaupan piha.

7. Kerro suunnittelemastasi myyntipaikasta niille, joille kirppiksestäsi voi aiheutua päänvaivaa. Infoa naapureita ja kysy lupa taloyhtiöltä.

8. Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata. Valitse myyntipaikka, joka ei haittaa ketään.

9. Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta. Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen. Myyjät myös huolehtivat siivouksesta.

Siivouspäivä on valtakunnallinen tapahtuma. Kaikki tapahtumat kautta Suomen merkitään osoitteessa www.siivouspaiva.com. Oulun alueen tarkempaa infoa löytyy Facebook-osoitteesta https://www.facebook.com/SiivouspaivaOulu.