Seurakunnat haluavat lisätä avoimuutta ja parantaa johtamista – kirkkovaltuusto aloittaa avoimet kyselytunnit

Yhteisen kirkkovaltuuston tammikuun kokouksen alkuhartauden piti Haukiputaan vt. kirkkoherra Outi Pohjanen. Kuva: Harriet Urponen / Oulun seurakuntayhtymä

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seurakuntayhtymä aloittaa helmikuussa yhteisen kirkkovaltuuston kaikille avoimet kyselytunnit. Seurakuntayhtymä on myös ryhtynyt toimenpiteisiin johtamisen kehittämiseksi työhyvinvointikyselyn pohjalta.

Yhteisen kirkkovaltuuston ensimmäinen kyselytunti on helmikuun kirkkovaltuuston kokouksen yhteydessä torstaina 15. helmikuuta kello 16. Seurakuntayhtymän mukaan kyselytuntien tavoitteena on lisätä hallinnon avoimuutta ja tiedonkulkua viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välillä.

”Kyselytunti on ensimmäinen laatuaan Oulun seurakuntayhtymän historiassa”, yhtymäjohtaja Aarne Kiviniemi toteaa Oulun seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Kyselytunnit antavat luottamushenkilöille mahdollisuuden kysyä johtavilta viranhaltijoilta ajankohtaisista asioista. Kysymykset täytyy jättää viimeistään kahta viikkoa ennen kyselytuntia. Helmikuun jälkeen seuraava kyselytunti on hallintosäännön mukaan syyskauden ensimmäisessä yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa.

Johtamista pyritään kehittämään

Oulun seurakuntayhtymässä on nyt päivitetty useita yhteisiä sääntöjä viime vuonna voimaan tulleen kirkkolain nojalla. Vuoden alussa otettiin käyttöön myös uusi hallintosääntö.

”Se selkeyttää päätöksenteko- ja valmisteluvastuita ja antaa ryhtiä yhtymän johtamiseen”, Kiviniemi sanoo.

Seurakuntayhtymässä on ryhdytty kehittämään johtamista, koska siinä on henkilöstön työhyvinvointikyselyn perusteella ollut parantamisen varaa. Kiviniemen mukaan työhyvinvointikyselyssä henkilöstön esittämiin kehittämiskohteisiin on tartuttu.

”Niissä yksiköissä, joissa tulokset ovat keskiarvoa alempia, ollaan käynnistämässä prosesseja työhyvinvoinnin parantamiseksi. Näitä toimenpiteitä tullaan arvioimaan ja seuraamaan ja tehdään tarvittavia kohdennettuja kyselyjä asioiden etenemisen varmistamiseksi”, Kiviniemi sanoo seurakuntayhtymän tiedotteessa.

Työhyvinvointikyselyn mukaan henkilöstö kokee työnsä merkitykselliseksi ja tunnistaa työnsä tarkoituksen. Eniten kehitettävää on johtamisessa, ja johtoryhmässä on laadittu asiasta toimenpidelista. Johtoryhmään kuuluvat seurakuntien kirkkoherrat, yhtymäjohtaja ja palveluyksiköiden johtajat.