Selvitys: kaupunkilaiset tyytyväisiä katuvalaistukseen, talvihoitoon ja liikennealueiden ylläpitoon Oulussa

Liikennealueiden ylläpidossa Oulu sai erittäin hyvät arvosanat niin jalankulkijoilta, pyöräilijöiltä kuin henkilöautoilla liikkuviltakin. Kuva: Sanna Krook

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oululaiset ovat erittäin tyytyväisiä Oulun kaupungin katuvalaistukseen, liikennealueiden talvihoitoon sekä liikennealueiden ylläpitoon. Asia selviää vastikään valmistuneessa Yhdyskuntatekniset palvelut -kyselytutkimuksesta, joka tehtiin keväällä 2023.

Tyytyväisyydessä katuvalaistukseen Oulun sijoitus oli tutkimuskuntien joukossa 1. Liikennealueiden talvihoidossa sijoitus oli 2. Liikennealueiden talvihoitoon kuuluu lumenauraus ja liukkauden torjunta niin ajoradoilla kuin jalankulku- ja pyöräteillä.

Tyytyväisyydessä liikennealueiden ylläpitoon Oulun sijoitus oli myös vertailukuntien toiseksi paras. Liikennealueiden ylläpitoon kuuluvat muun muassa katujen siisteys ja puhtaus sekä asuinkatujen kunto. Liikennealueiden ylläpidossa Oulu sai erittäin hyvät arvosanat niin jalankulkijoilta, pyöräilijöiltä kuin henkilöautoilla liikkuviltakin.

Puistojen hoidon tyytyväisyydessä oltiin sijalla 8 ja leikkipaikkojen siisteyden ja varusteiden kunnon osalta sijalla 6.  Kuntoratojen ja ulkoilureittien hoidon osalta Oulun sijoitus oli 3 ja urheilu- ja pelikenttien hoidon osalta sijalla 7.

Tulokset parantuneet

Kaikilla kyselyn osa-alueilla Oulun sijoitus parani edellisvuoteen verrattuna ja asukastyytyväisyys kaupungin tuottamiin yhdyskuntateknisiin palveluihin on parantunut vuosi vuodelta.

”Tuotamme kuntalaisilla viihtyisää, toimivaa ja turvallista kaupunkiympäristö. On ilahduttavaa, että oululaisten tyytyväisyys tuottamiimme palveluihin on parantunut vuosi vuodelta”, kommentoi Oulun Infra -liikelaitoksen johtaja Risto Mattila.

Kyselyn toteutti FCG. Vastauksia kuntalaisilta kerättiin sekä verkossa että satunnaisesti asukkaille postitetuilla kysymyslomakkeilla. Tutkimuksessa oli mukana 21 kuntaa. Tutkimus Suomen kaupunkien asukkaiden teknisiä palveluita koskevista mielipiteistä toteutettiin ensimmäisen kerran 1992.